Dommelpark 3
5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

Zoals in een eerder bericht vermeld, had Rhode een bestuurlijke maatregel opgelegd gekregen vanuit de KNVB. Dit resulteerde in het uitstellen van 2 geplande wedstrijden, waarvan de eerste donderdagavond tegen Avanti werd ingehaald. De andere inhaalwedstrijd staat volgende week donderdag 21 maart gepland, dan speelt het tegen Prinses Irene. Voor Rhode betekende dit een aanzienlijke verschuiving in hun wedstrijdschema, met een druk programma van maar liefst vier wedstrijden in slechts tien dagen.

Onder prima weersomstandigheden kon de derby van start gaan. De wedstrijd begon met een scherp optreden van Avanti, waarbij ze al binnen 2 minuten een veelbelovende aanval over links lanceerden. Een schot werd in eerste instantie gekeerd door Paul van Heesch en in de rebound gescoord, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Rhode werd na z’n 10 minuten pas echt wakker en scoorde direct op fraaie wijze de 1-0. Bas van Kuringen speelde Tijn Vorstenbosch vrij rondom de 16 meter, die vervolgens twee verdedigers met één beweging uitspeelde en de bal met links in de verre hoek krulde.
In de fase hierna ging het spel voortdurend op en neer en werden er aan beide kanten diverse mogelijkheden gecreëerd. In de 32ste  minuut resulteerde dit in een doelpunt voor Rhode. Joep Vermeltfoort zette goed druk door aan de linkerzijde van Avanti en veroverde de bal, waarna hij Mark van der Zanden diep stuurde. Mark omspeelde zijn direct tegenstander en werd daarna gevloerd in de 16 meter. Een
terechte penalty die hij zelf benutte. Het spel golfde de eerste helft op en neer, met kansen voor beide teams, maar Rhode was daarin scherper voor het doel en zo gingen beide teams rusten met een 2-0 voorsprong voor Rhode.

Na de rust begon Avanti opnieuw scherper aan de wedstrijd dan Rhode, zo ging een spectaculaire omhaal voorlangs en werd een vrije trap in het zijnet geschoten. Echter was het Rhode dat de treffer maakte en zo op een 3-0 voorsprong kwam. Avanti werkte de bal achterin niet goed weg, mede door goed druk zetten van Rhode, de bal kwam voor de voeten van Geert Oerlemans die hem heel beheerst onderin de hoek schoot.

Hiermee leek Rhode op rozen te zitten, maar niets was minder waar.Avanti kreeg enkele minuten later een uitgelezen kans om terug te komen in de wedstrijd via een penalty. De aanvaller van Avanti kruiste voorlangs Coen van Langen en werd ten val gebracht. De penalty werd binnen geschoten en de stand werd teruggebracht naar 3-1. Avanti hield hoop en bleef druk zetten, maar de uitstekend spelende keeper van Rhode hield zijn doel lange tijd schoon. In de extra tijd slaagde Avanti er echter toch in om de 3-2 te maken. Een lange uittrap van de keeper bereikte de aanvaller van Avanti die vervolgens goed afrondde.

Uiteindelijk hield Rhode stand en klonk het eindsignaal en trok het aan het langste eind. Niet groots spelend maar wel effectief in het benutten van kansen. Met deze overwinning is Rhode direct 3 plekken gestegen op de ranglijst en bezet het nu de vierde plaats.

Verslag: Tom Willems

Rhode/VSB 1 - Avanti'31 1 3-2 (2-0)
(0-1) 03. afgekeurd wegens buitenspel
1-0 11. Tijn Vorstenbosch
2-0 32. Mark van der Zanden, strafschop
3-0 64. Geert Oerlemans
3-1 67. Roel Kappen, strafschop
3-2 90+2 Jelle Verhoeven