Dommelpark 3
5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

Op een zonnige zondagochtend keerde Rhode VR1 na bijna een maand zonder wedstrijden terug op het geliefde hoofdveld. De sfeer was gespannen, want niet alleen de uitslag op sportpark de Neul was van belang, maar ook de strijd tussen de directe concurrenten van de koploper. In de vorige ontmoeting wist Rhode VR1 een nipte overwinning te behalen tegen DVG VR1, en om hun voorsprong te vergroten was een nieuwe overwinning cruciaal.

Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde Rhode VR1 de wedstrijd, terwijl DVG moeite had om onder de druk uit te komen. De Rhode-spits in vorm, Wencke Verhelst, liet haar klasse zien door niet één, maar vier opeenvolgende doelpunten te scoren. De vleugelspelers en middenvelders bedienden haar op haar wenken, en de Liempdse keeper had geen antwoord op haar schoten. Voor rust werd de voorsprong verder uitgebreid door een prachtig doelpunt van Lieke Dobbelsteen, als beloning voor haar tomeloze inzet.

In de tweede helft kwamen rechtsback Siggy van der Heijden en keepster Manon Koolen het team versterken. DVG slaagde er kort na rust in om een tegendoelpunt te scoren uit een vrije trap, maar Rhode VR1 herpakte zich snel en vergrootte de voorsprong met doelpunten van Nikki Pennings en Robin van den Boogaard.

Na het laatste fluitsignaal volgde in spanning het nieuws over de wedstrijd tussen Nooit Gedacht VR3 en TOP VR1, aangezien deze uitslag van invloed zou zijn op het kampioenschap van Rhode. De vreugde was groot toen bleek dat TOP met overweldigende cijfers had gewonnen. Hierdoor staat Rhode VR1 momenteel acht punten voor op TOP en negen punten op Nooit Gedacht. De volgende uitdaging voor Rhode VR1 staat gepland op aanstaande zondag, wanneer zij het opnemen tegen Cito/Prinses Irene VR1, om 10:30 uur.