Waterval 9
5427HL
BOEKEL
tel. 0492-323175

Net als in de thuiswedstrijd van een half jaar geleden bleek koploper Boekel Sport te sterk voor Rhode. Waar het in de thuiswedstrijd met 0-2 verloor, trok Rhode nu met een 2-1 nederlaag aan het kortste eind. Het publiek kreeg een matte partij voorgeschoteld; het was meer genieten van het mooie weer dan van het vertoonde voetbal.

De tacktiek van de Rhode-trainer om te starten met een 4-4-2-formatie bracht enkele veranderingen met zich mee. Dat betekende onder meer de eerste basisplaats voor Glenn van Lieshout op het middenveld na een lange blessureperiode. Voorin werd gestart met twee snelle aanvallers: Mark van der Zanden en Tijn Vorstenbosch.  Het op het oog goed uitziende, maar stroeve natuurgrasveld van Boekel Sport bleek verraderlijk. In de derde minuut verraste een stuiterbal verdediger Floris van Esch, waardoor een aanvaller van Boekel Sport met de bal op het doel van Rhode af kon gaan. Maar ook hij kreeg de bal door een vreemde stuit niet goed onder controle. Even later kwam Rhode twee keer goed weg toen een schuiver net voorlangs ging en een boogbal op de lat belandde. Rhode kwam in aanvallend opzicht niet verder dan een kopbal en een schot op doel door resp. Mark van der Zanden en Rogier Meijer. Beide pogingen werden onschadelijk gemaakt door de keeper. Na iets meer dan een half uur kwam Boekel Sport gevaarlijk door op rechts. Met een uiterste krachtsinspanning wist Floris van Esch een schot op doel te voorkomen. Even later leidde balverlies achterin bij Rhode de 1-0 in. Een harde schuiver linksonder in de hoek was Rhodekeeper Paul van Heesch te machtig. Met die achterstand ging Rhode de rust in.

Nog niks aan de hand zou je zeggen: de boel in de rust oppeppen en in de tweede helft vol gas er tegenaan. Hoe anders verliep het? Al in de eerste minuut van de tweede helft wist Boekel Sport opnieuw te scoren. Op de een of andere manier kon de Rhodeverdediging een bal in zijn strafschopgebied niet beroeren, waardoor deze uiteindelijk bij een aanvaller van Boekel Sport terecht kwam. Die wist zich wel raad met dit buitenkansje: 2-0. Daarna ontvouwde zich een wedstrijd zonder doelkansen of opwinding. Voor Boekel Sport hoefde het niet meer en Rhode kon geen vuist maken. Met nog een kwartier te gaan bracht een tegentreffer van invaller Ryan Kreeft uit een strakke voorzet van Mark van der Zanden nog wel spanning in de wedstrijd. Maar Rhode slaagde er niet in om meer te forceren.

Met het oog op de ranglijst wordt het voor Rhode van  cruciaal belang om de komende weken punten te pakken. Om de nacompetitie voor degradatie te vermijden moet minimaal plaats 8 worden veiliggesteld. Hoewel Rhode momenteel op de 5e plek staat, heeft het slechts één punt meer dan de nummer 9, Berghem Sport. Laat dat nou net de tegenstander zijn van komende zondag om 14.30 uur op de Neul.