Dommelpark 3
5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

De teams van Rhode en Berghem Sport speelden een matige wedstijd die in een gelijkspel eindigde, een uitslag waarmee  beide partijen een punt verdienden en uiteindelijk ook wel tevreden mee mochten zijn. De eerste wedstrijd tussen Rhode en Berghem op 26 november 2023 won Rhode vrij makkelijk met 0 - 4. In  deze tweede  wedstrijd bood Berghem aanzienlijk meer weerstand en ging met een punt terug naar Berghem.

In het eerste kwartier gebeurde er nauwelijks iets en namen de partijen een afwachtende houding aan. De eerste grote kans was voor Rhode. Mark van der Zanden ging alleen op de keeper af die bekwaam zijn schot keerde. In de eenentwintigste minuut kwam Rhode op 1-0 door een strafschop die benut werd door Mark van der Zanden. De keeper van Berghem vloerde Simon van de Wetering in het strafschopgebied waardoor Rhode een terechte strafschop kreeg. Lang kon Rhode de voorsprong niet vasthouden. In de vijfentwintigste minuut scoorde Berghem de gelijkmaker. In het vervolg van de eerste helft was Berghem wel de beter voetballende ploeg, zonder  echt gevaarlijk te worden, behoudens een kopbal in de vijfenveertigste minuut die rakelings langs ging.

In de tweede helft gebeurde er weinig, matig voetbal en er werden nauwelijks  kansen gecreëerd. Het was alsof beide ploegen niet wilden verliezen en dat lukte uiteindelijk ook en zo kunnen beide ploegen een puntje bijschrijven in de spannende stand, zoals hier onder is aangegeven.  In tweede klasse strijden nog 9 van de 13 ploegen om weg te blijven van nacompetitie voor behoud van de tweede klasse. Plaats 4, thans 30 punten, speelt normaliter nacompetitie voor promotie naar de eerste klas. Plaats 9, thans 27 punten, moet strijden in de nacompetitie voor klassebehoud.
Rhode staat met 28 punten op de zesde plaats en zal toch nog enkele punten moeten halen om ook volgend seizoen verzekerd te zijn van de tweede klas.