Mannen, 1, 2e klasse H

8 april 2018 14:30

Mark Kolenberg

Onbekend

Rhode heeft de laatste weken niet over geluk te klagen. Net als vorige week tegen Volharding wist het nu tegen SSS’18 ook in de laatste minuten een 1-2 achterstand alsnog om te buigen naar een 3-2 winst. Rhode speelde in de eerste helft niet overtuigend, misschien door het warme weer of misschien waren het ook nog de naweeën van de bekerwedstrijd op donderdag. De enige echte kans kwam uit een vrije trap, maar die werd door de keeper gestopt. SSS’18 had vlak voor rust wel kansen. Tweemaal uit een corner en vervolgens tweemaal voor open goal. In de blessuretijd viel de goal dan toch, uit een kopbal werd de lat geraakt en, maar opnieuw voor de goal gegooid en Stan Venhuizen kon toen eenvoudig scoren, 0-1

Tijdens de rust waren waarschijnlijk de puntjes even op de “i” gezet want Rhode toonde weer strijdlust. Al na een minuut of 6 leverde dit de gelijkmaker op. Uit een fraaie aanval over 3 schijven werd het 1-1. Koen van der Zanden stond aan de basis en Mark van der Zanden bracht vervolgens Geert Oerlemans in stelling en die schoot fraai raak. Er kwamen toen nog 2 kansen die helaas niets opleverden. Halverwege de 2e helft leek de energie bij Rhode een beetje opgebrand. SSS’18 werd sterker en ontstonden wat gevaarlijke momenten voor het Rhode doel. Een doelpunt leek in de lucht te hangen en dat kwam er ook, In de 79e minuut kreeg SSS’18 een strafschop na een botsing in de 16-meter gebied, 1-2. Rhode was weer wakker geschud en ging weer in de aanval. En vervolgens herhaalde het scenario van vorige week zich weer. In de 89e minuut kopte Stan van Acht uit een corner, met zijn eerste balcontact, de gelijkmaker binnen, 2-2. En nauwelijks 1 minuut later was het opnieuw raak door Geert Oerlemans, weer uit een kopbal, nu uit een vrije trap.

08-04-2018 Rhode 1 - SSS'18 1 3-2 (0-1)