Gelukkige overwinning van Rhode in Vierlingsbeek: 2 – 3.

2 - 3

Mannen, 1, 2e klasse H

1 april 2018 14:30

Onbekend

Koploper Rhode ging na 95 minuten voetballen in Vierlingsbeek tegen Volharding uiteindelijk als gelukkige winnaar van het veld. Een niet meer verwachte overwinning van Rhode werd in de vierennegentigste minuut uitbundig gevierd. Een gelijkspel zou de verhoudingen in het veld beter hebben weergegeven, maar daar had Rhode geen boodschap aan en ging met de volle buit terug naar Sint-Oedenrode. Dit zijn zo’n wedstrijden die je als lijstaanvoerder toch nog wint.

In druilige omstandigheden startten beide teams voorzichtig en begonnen verdedigend aan de wedstrijd. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd, wel werd er van beide kanten met veel inzet gestreden. De eerste kans was in de achttiende minuut voor Volharding. Door een misverstand in de achterhoede van Rhode kreeg Volharding een grote kans om op voorsprong te komen. Maar deze kans werd niet benut. In de negentwintigste minuut kwam Volharding enigszins gelukkig op voorsprong. Een schot van Tim Brouwers werd van richting veranderd en verdween in het doel. Amper drie minuten vergrootte Rick Tissen de voorsprong. Met een bekeken schot verraste hij doelman Paul van Heesch. Een ongekende situatie voor Rhode, want niet eerder deze competitie stond Rhode met 2 – 0 achter. Het siert het team van Rhode dat het niet bij de pakken ging neer zitten en op jacht ging naar de aansluitingstreffer. Uit een hoekschop in de achtendertigste minuut kopte Geert Oerlemans de 2 – 1 binnen.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Twee hardwerkende ploegen die nauwelijks kansen creëerden. De wedstrijd bleef wel spannend omdat Rhode steeds nadrukkelijker de aanval zocht en Volharding de voorsprong vast wilde houden. Over en weer waren er kansen, Tim Stewart kreeg een kans in de tweeënzestigste minuut en in de zesenzeventigste minuut was er een fraaie redding van Paul van Heesch noodzakelijk om Volharding definitief afstand te laten nemen. Naar mate de wedstrijd vorderde, zag het er naar uit dat Rhode de tweede nederlaag van het seizoen zou oplopen. Niets was minder waar. Rhode rechtte de rug en bleef strijden voor een goed resultaat. Dit is de kracht van de ploeg van trainer Theo van Lieshout, blijven gaan voor een goed resultaat, al gaat dit niet gepaard met fraai voetbal, ook op basis van strijd kun je wedstrijden winnen, hiervoor hoef je niet altijd de betere ploeg te zijn. En zo geschiedde het ook. In de vijfentachtigste minuut kopte Mart Krüsemann een corner fraai binnen en in de vierennegentigste minuut scoorde Koen van der Zanden op magnifieke wijze de winnende treffer. Een groot contrast op het veld, balende spelers van Volharding en dolle vreugde bij Rhode.

Aanstaande donderdag 5 april om 20.00 u speelt Rhode in Heerlen tegen Groene Ster in de kwart finale van het bekertoernooi en zondag 8 april speelt Rhode thuis tegen SSS 18 uit Overloon.

01-04-2018 Volharding 1 - Rhode 1 2-3
1-0 (29.) Tim Brouwers / eigen doelpunt Rhode
2-0 (32.) Rick Tissen
2-1 (38.) Geert Oerlemans
2-2 (85.) Mart Krüsemann
2-3 (90+4) Koen van der Zanden