...

Mannen, 1, 2e klasse H

25 maart 2018 14:30

Onbekend

Rhode had een productieve week. Dinsdag werd de bekerwedstrijd tegen Volkel met 4-1 gewonnen en zondag ging TGG met 5-3 over de knie.

De laatste weken wist Rhode bijna altijd al snel te scoren, en zondag was het al na 13 seconden raak. Vanaf de aftrap werd Koen van der Zanden gelanceerd, en bijna vanaf de achterlijn wist hij de doelman van TGG met een diagonale schuiver te verschalken, 1-0. Rhode bleef doordrukken en met een beetje geluk was het na 5 minuten al 3-0 geweest. Uiteindelijk werd het wel 3-0. In de 20e minuut werd een corner door TGG uitverdedigd, Roel Smeets schoot vervolgens van grote afstand in, en Kyron Brus prikte de bal erin en zorgde zo voor 2-0. De 3-0 volgde in de 37e minuut uit een strafschop die door Daan van Dinten werd verzilverd, Koen van der Zanden was in het 16 meter gebied gevloerd. Twee minuten later opnieuw een strafschop, ditmaal voor TGG, en ook deze werd benut.

TGG begon het best aan de 2e helft. In de 49e minuut kreeg het een fraaie kans op de 3-2, opnieuw uit een strafschop, maar dit keer stond het vizier niet scherp en Paul van Heesch kon de bal stoppen. TGG was in deze fase ook de betere ploeg en kreeg daarvoor in de 64e minuut de beloning. Uit een corner werd de bal uit een scrimmage binnen geschoten. Rhode werd hierdoor wakker geschud en nam het initiatief weer over. In de 70e minuut was er al een goede kans die nog werd gestopt, maar in de 74e minuut was het wel raak. Uit een corner werd Mart Krüsemann in stelling gebracht en die schoot hard in, 4-2. In de 77e minuut werd vervolgens 5-2, een fraaie aanval via Simon van de Wetering en Geert Oerlemans belandde bij Paul Smeets, die van zo’n 25 meter fraai binnen schoot. TGG scoorde in de 88e minuut nog wel een keer, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

20. 2-0 Kyron Brus juicht

25-03-2018 Rhode 1 - TGG 1 5-3 (3-1)
1-0 (01.) 14. seconde Koen van der Zanden
2-0 (20.) Kyron Brus
3-0 (37.) Daan van Dinten, strafschop na neerleggen Koen van der Zanden
3-1 (39.) Bas van Zeelst, strafschop na handsbal Mark van der Zanden
(3-2) (49.) Paul van Heesch stopt strafschop Bas van Zeelst, TGG
3-2 (64.) Kevin van Zijl