87'

Mannen, 1, 2e klasse H

29 april 2018 14:30

Onbekend

Rhode heeft zondag met nog 5 wedstrijden te gaan de titel al binnen kunnen halen. Het had daarbij wel de hulp van EVVC nodig. Rhode verloor, maar gelukkig verloor EVVC ook, het prachtige seizoen kon al na 21 wedstrijden bekroond worden.  Met 16 punten voorsprong was de titel een feit. Er werd 2 keer verloren en 2 keer gelijk gespeeld, de overige 17 wedstrijden werden gewonnen, bovendien werd ook nog eens de kwartfinale van de beker gehaald. Een prachtig seizoen in het 90 jarig jubileum jaar van Rhode.

0180429 HvA 162658 Helvoirt, Rhode kampioen 2H Rhode 1 met kampioensschaal en champagne
Rhode 1 kampioen KNVB Zuid 2H 2017-2018 met kampioensschaal en champagne

Al in de 1e minuut kwam Rhode op achterstand door een ongelukkig eigen doelpunt. Rhode was er natuurlijk op gebrand, nu het de zaken in eigen hand had, om de titel meteen binnen te halen en probeerde er alles aan te doen om die achterstand zo snel weg te werken en dat lukte ook in de 16e minuut door een fraai afstandsschot van Koen van der Zanden. Daarna waren er nog 2 goede kansen op een voorsprong.  Vervolgens was er in de 28e minuut weer een kans voor Helvoirt, weer via een verdediger van Rhode. Rhode gebruikte heel veel energie en het was eigenlijk wel duidelijk dat dit geen 90 minuten was vol te houden, zeker niet omdat Helvoirt goed voetbalde en snel en gevaarlijk counterde.
20180429 HvA 142726z Helvoirt1-Rhode1 handen schudden
Na rust werd dit al snel duidelijk. Helvoirt sloeg meteen toe, uit een voorzet van links werd het in de 47e minuut 2-1. Rhode had vervolgens nog een paar gevaarlijke acties, maar moest daarna toch noodgedwongen gas terug nemen. In de 54e minuut werd in feite de wedstrijd beslist toen Helvoirt vanaf rechts de bal simpel in het lege doel kon werken, 3-1. Rhode knokte voor wat het waard was, maar ondanks dat er nog wel kansen kwamen werd er niet meer gescoord. Helvoirt deed dat nog wel een keer. In de 86e minuut werd het 4-1, het was een kopie van de tweede goal, maar ditmaal van rechts.
20180429 HvA 162054z Helvoirt1-Rhode1 4-1 wachten op uitslag nr 3 Prinses Irene - nr 2 EVVC

Toen was het wachten op de uitslag van EVVC, dat op het moment dat Rhode de gelijkmaker had gescoord op achterstand was gekomen en na een paar spannende minuten bleek dat het EVVC  niet gelukt was die achterstand weg te werken. Rhode was kampioen en mocht gaan feesten.

Opstelling:
Paul van Heesch; Daan van Dinten (73. Paul Smeets), Roel Smeets, Martijn van Boerdonk, Bas van Kuringen (66. Joep Vermeltfoort); Tim Stewart, Mart Krüsemann, Joep van de Mortel (66. Simon van de Wetering), Geert Oerlemans; Kyron Brus, Koen van der Zanden. Reserve, niet ingevallen: Ard Groenendijk, Michel Daniëls.

20180429 HvA 162802 Helvoirt, Rhode 1 kampioen 2H Betty Schellen reikt namens KNVB Zuid 2 de medailles en oorkonde uit Woordje
Na een woordje van Betty Schellen, reikt zij namens KNVB Zuid 2 de medailles en oorkonde uit aan kampioen Rhode 1

Stand aan kop 2H:
1. 21 17-2-2  53  49-23 Rhode 1 KAMPIOEN
2. 22 11-7-4  40  34-23 Prinses Irene 1
3. 21 11-4-6  37  38-24 EVVC 1

Prinses Irene winnaar periode 2
20180429 HvA 171435 Helvoirt1-Rhode1 4-1 Rhode 1 kampioen KNVB Zuid 2H 2017-2018

Verslag: Rinus Timmers
Foto's: Max Vervoort
Statistieken en foto's: Harry van Aarle