Mannen, 1, 2e klasse H

26 november 2017 14:30

.J. van der Ven

Onbekend

Rhode deed zondag goede zaken, zelf won het van Venhorst, en van de concurrentie lieten de nummers 2 tot met 5 allemaal punten liggen. EVVC verloor van Emplina en heeft nu 7 punten achterstand. Prinses Irene maakt een sprongetje naar de 3e plaats, maar staat al wel op 12 punten achterstand.

Achteraf was de wedstrijd van Rhode tegen Venhorst al heel snel beslist. Rhode startte fel en in de 2e minuut werd Kyron Brus in het 16-meter gebied onderuit gehaald. Daan van Dinten liet de keeper kansloos, 1-0. Vervolgens leek het er op dat Rhode snel verder zou uitlopen. De corners volgden elkaar snel op, eenmaal werd de bal net over gekopt en eenmaal werd door Geert Oerlemans ook gescoord, maar de vlag van de grensrechter ging omhoog en het doelpunt werd afgekeurd. Daarna volgde er nog een kans uit een voorzet van Mart Krüsemann die net naast ging. Vervolgens werd een corner tot driemaal toe ingeschoten en een vrije trap van de doellijn gehaald, Venhorst wankelde maar het bleef 1-0. Halverwege de 1e helft werd het allemaal wat rommeliger en waren minder kansen.

Na rust bleef de wedstrijd erg rommelig. Rhode kwam niet meer tot goede combinaties. Dat was ook de verdienste van Venhorst, dat voor elke bal knokte en Rhode weinig ruimte gaf. Echte kansen leverde dit voor Venhorst niet op, de verdediging gaf weinig tot niets weg en als er al een kansje kwam wist doelman Ard Groenendijk wel redding te brengen. De beste kansen waren daarom ook na rust voor Rhode. Kyron Brus profiteerde bijna van slecht uitverdedigen van de keeper, maar zijn schot ging over. Vlak voor tijd was Venhorst nog eenmaal gevaarlijk, maar die kans leverde niets op. De laatste mogelijkheid was voor Koen van der Zanden, maar zijn schot werd gestopt. Eindstand 1-0.

Rhode - Venhorst 1-0
Het leek aanvankelijk een doelpuntrijke middag te worden op sportpark De Neul.  Rhode schoot uit de startblokken en kreeg al na twee minuten spelen een strafschop toen Mark van der Zanden werd gevloerd en de 18-jarige scheidsrechter Van der Ven resoluut naar de stip wees. Specialist Daan van Dinten trapte vanaf elf meter raak, zijn vierde treffer van deze competitie, 1-0.In de veertiende minuut dacht Geert Oerlemans de voorsprong van Rhode te verdubbelen, maar  scheidsrechter Van der Ven nam een vlagsignaal voor buitenspel over en keurde de treffer af. Even later werd een kopbal van Kryon Brus op de doellijn van Venhorst gekeerd. Rhode bleef de bovenliggende partij, maar ging steeds slordiger voetballen. In de 33ste minuut moest doelman Daan Fonken van Venhorst nog redding brengen bij een vrije trap van Koen van der Zanden.

In de tweede helft werd het er niet beter op. Kyron Brus verscheen in de 69ste minuut vrij voor het Venhorst-doel, maar knalde hoog over. De bezoekers kwamen er af en toe uit, maar voor het doel van Rhode ontstond weinig gevaar. In de slotfase zag Koen van der Zanden nog een schot gekeerd door keeper Fonken. Zo bleef het bij 1-0.