78'

Mannen, 1, 2e klasse H

22 oktober 2017 14:30

Onbekend

Rhode had meer moeite met TGG dan de uitslag, 1-3, doet vermoeden. TGG begon goed aan de wedstrijd, beschikte over een paar snelle aanvallers. In de 6e minuut was er al een eerste kansje voor de gastheren en in de 8e minuut rondde de aanvoerder een prima aanval, af 1-0. Maar Rhode had toch het betere van het spel en de eerste kansen lieten dan ook niet lang op zich wachten. Maar eerst was er toch nog een goede kans voor TGG een snelle uitval over links kon echter met een fraaie redding gestopt worden. In de 24e minuut was al een eerste kans voor Kyron Brus, die leverde nog niets op, maar nog in dezelfde minuut was er een herkansing. Kyron werd goed aangespeeld en hij rondde fraai af, 1-1. In de 33e minuut leek Koen van der Zanden op de 1-2 af te stormen, maar net voor de 16-meter streep werd hij onderuit gehaald. De dader moest vertrekken, TGG dus met 10 man verder. De vrije trap werd door de keeper gestopt.

Na rust leek het er op dat Rhode gemakkelijk naar de overwinning zou kunnen doorstomen. Rhode had meer balbezit, maar scherpte ontbrak toch een beetje. Uit een voorzet van Daan van Dinten kopte Kyron Brus in de 54e minuut uit een moeilijke hoek net naast. Vervolgens was er nog een kans voor Geert Oerlemans, maar hij werd flink op de huid gezeten in het strafschopgebied en kon niet tot een schot komen. Daarna ging TGG er weer in geloven, en was ook een paar keer gevaarlijk en een doelpunt van TGG leek even dichterbij dan een van Rhode. Maar Geert Oerlemans had daar toch andere gedachten over. Opnieuw ging hij het strafschopgebied in en dit keer had hij wel succes, zijn schot verdween via de handen van de keeper in de kruising, 1-2. TGG gaf de moed nog niet op, creëerde ook nog 2 kansen, maar in de extra speeltijd besliste Koen van der Zanden de wedstrijd. Simon van de Wetering ging vanaf rechts op avontuur en bediende Koen op maat, hij hield het hoofd koel en liet de keeper kansloos liet, 1-3.

22-10-2017 TGG 1- Rhode 1 1-3 (1-1)
1-0 (08.) Bas van Zeelst
1-1 (24.) Kyron Brus
(33.) rood: Richano Sampat, TGG
1-2 (78.) Geert Oerlemans
1-3 (90+3) Koen van der Zanden