Krappe 1-0 winst Rhode in openingswedstrijd tegen Erp

33'

Mannen, 1, 2e klasse H

24 september 2017 14:30

Onbekend

De eerste klap is een daalder waard, ook bij het voetbal en Rhode is de competitie goed begonnen met een 1-0 overwinning tegen Erp. In de eerste helft was het een aardige pot met niet al te veel kansen. Na rust had Erp veruit het meeste balbezit, er werden echter weinig kansen gecreëerd en met de kansen die kwamen ging met slordig om. Het bleef 1-0.

20170924 HvA Rhode1-Erp1 07. kansrijke aanval Erp wordt door Rhode verdedigd
07. kansrijke aanval Erp wordt door Rhode verdedigd

Erp was in het eerste helft wat feller dan Rhode, het won de meeste duels. In de 6e minuut was er een kans voor Erp toen de Rooise doelman ver uit zijn doel was, maar Daan van Dinten kopte de bal van de doellijn. Daarna zakte het wat terug en kon Rhode het initiatief overnemen en er kwamen ook wat kansen. Er was ook nog een goede kans voor Erp, uit een corner werd de bal hard ingeschoten, maar Paul van Heesch had een goede redding in huis. In de 33e opende Rhode de score. De bal werd over de laatste man gewipt en Koen van der Zanden zocht de ruimte en zijn voorzet werd door broer Mark binnen geschoven, 1-0.
20170924 HvA Rhode1-Erp1 34. na hoekschop stompt doelman Paul van Heesch de bal weg, na een 20m schot Erp speler
34. na hoekschop stompt doelman Paul van Heesch de bal weg, na een 20m schot Erp speler. 20 seconden later valt uit de counter de 1-0.

Na rust was er voor de Rhode supporters niet zo veel meer te genieten. Erp had veel balbezit. Rhode kreeg al snel wel 2 kansen, de eerste opnieuw uit een combinatie van Koen en Mark van der Zanden en vervolgens een uit voorzet vanaf de achterlijn uit een voorzet van Paul Smeets. Daarna dus veel balbezit voor Erp, wat eigenlijk niet zo veel opleverde, veel gaf de verdediging van Rhode niet weg en als er al kansen kwamen deed men daar weinig of niets mee. In de 59e minuut was er nog een kopbal kansje voor Mart Krüsemann. Vervolgens moest Paul van Heesch nog een keer flink in actie komen bij een gevaarlijke aanval van Erp. Rhode gaf Erp te veel ruimte zodat zij gemakkelijk konden combineren, maar hiervan werd niet geprofiteerd. Rhode kreeg in de slotfase ook nog een drietal kansen, maar de 1-0 bleef op het scorebord.
20170924 HvA 15.39.53 Rhode1-Erp1 52. Serge Voss (midden) raakt bal maar half na voorzet vanaf achterlijn Paul Smeets