Rhode JO10-1 neemt de eerste competitiepunten mee uit Beek en Donk

23 september 2017 10:30

Accommodatie

Onbekend

Voor de eerste competitiewedstrijd mochten we op verplaatsing naar Beek en Donk. Hier werden de eerste 3 punten van het seizoen vergeven en die wilden we wel mee naar Rooi terugnemen.

Iedereen was fit en had er ook zin in. Het was onze 4de wedstrijd dit jaar en kleine vooruitgangen waren al zichtbaar op het veld. De posities werden beter bezet en er was een wil om te werken aanwezig. In het begin van de wedstrijd waren er weinig echte kansen te bespeuren, maar wel hadden we een licht overwicht. Dit leidde kort voor rust tot de 0-1. Luuk schoot prima op goal maar de keeper van Sparta’ 25 pareerde zijn inzet en de bal rolde naar rechts. Lynn was goed meegelopen op rechts en kon de bal lekker binnen schieten. Deze voorsprong wisten we tot aan de rust vast te houden. Achterin zat het goed dicht en we stonden verdiend op voorsprong hier in Beek en Donk.

In de tweede helft was er een valse start, want erg snel was daar de gelijkmaker van Sparta’ 25. De bal werd niet goed uitverdedigd en hun speler schoot binnen. 1-1. Oei.  Even leek Sparta’ 25 het initiatief over te nemen maar dit duurde niet lang. Gelukkig maar!  Wat later dribbelde Luuk met de bal richting hun goal en maakte knap de 1-2. En we stonden weer voor. Nog dik een kwartier te spelen dus we moesten nog flink aan de bak om de overwinning binnen te slepen.  Zonder nog grote kansen weg te geven hielden we stand en de eerste 3 punter waren een feit. Hatseflats! En de witte zakdoekjes konden weer de broekzak in...