Rhode/VSB JO10-1

Onder 10, JO10-1, 1e klasse 2

2 december 2017 9:00

Onbekend

Vandaag stond er een heuse derby op het programma. In en tegen Schijndel mochten we vandaag proberen om wat punten te gaan behalen. Het was wit, koud en wat mistig maar gelukkig ging de wedstrijd gewoon door. Extra redenen om goed te bewegen op het veld.

In de beker hadden we met 4-0 verloren van Schijndel en in de stand stonden we 1 puntje achter ze. Het beloofde dus een mooie pot te kunnen gaan worden. Lynn was ziek en we begonnen met 1 wissel aan de wedstrijd. En wat voor een wedstrijd. Het spel golfde op en neer en alle spelertjes hadden er zin in. Een schitterend schouwspel om te zien. De eerste 10 minuten dicteerde Schijndel het spel en waren we blij dat het nog steeds 0-0 stond.

Na dit begin krabbelde Rhode op en deed gewoon lekker mee. En we kwamen er enkele mooi uit, maar tot score kwamen we niet. De teams waren aan elkaar gewaagd. Even later was het Schijndel dat toch op voorsprong zou komen. Een mooie aanval werd goed afgerond. 1-0.

Maar de rode poppetjes lieten het hier niet bij zitten en bleven hard werken en ook kansen waren aanwezig. Een schot van Jasper belandde op de lat en de keeper van Schijndel had genoeg te doen. Echter wisten we voor de rust niet meer te scoren.

In de tweede helft vanaf het begin af aan een gretig en hard werkend Roois vriendenclubje. En ook de Schijndels kids hadden er zin in en het werd een mooi spektakel. Veel duels en veel meters werden er gemaakt door alle spelers. De teams waren aan elkaar gewaagd, echter bleef er 1-0 op het scorebord staan.

Plotseling ,geheel in de stijl van het jaar, werd een cadeautje aan Schijndel gegeven en Schijndel pakte het cadeautje snel uit en liet Joep kansloos achter. 2-0. Een fikse tegenvaller want de 1-1 hing veel eerder in de lucht. Maar Rhode wist zich snel te herpakken en ging op dezelfde voet verder en de gelijkmaker van zoëven zou nu de aansluiter moeten gaan worden. En die zou vlug vallen. De bal belandde bij Jasper en die bedacht zich geen moment en schoof de bal achter hun keeper. 2-1.

En er werd nog een stapje extra gegeven door Rhode en de 2-2 zou wel eens kunnen gaan vallen. Achterin stonden Thijmen en ‘’Sint’’ Boet hun mannetje en werden veel duels omgezet in balbezit. En werden onze middenvelders gezocht. De bal kwam bij Jasper, die zich knap vrij speelde en hopppa daar was de 2-2. Dik en dik verdiend!

In de slotfase tikte Luuk de bal uit een voorzet net voorlangs en wist Joep nog een keer goed redding te brengen zodat de wedstrijd zou eindigen in een 2-2 gelijkspel. Complimenten!!

Uiteindelijk een juiste weerspiegeling van deze wedstrijd. Echt een mooie wedstrijd jongens!