Zwaarbevochten overwinning JO10-1 tegen Helmondia

Datum

4 november 2017 10:30

Accommodatie

Onbekend

De zesde wedstrijd in de competitie moesten we thuis spelen tegen Helmondia. Op papier gelijkwaardig aan ons en dus konden de mouwtjes weer omhoog. Net zoals vorige week, maar dan twee helften lang.

En het zou een lastige pot gaan worden. Achterin stond het bij de bezoekers vrij aardig en op het middenveld/ voorin liepen een paar leuke voetballertjes rond die ons goed bezig hielden. Maar ook wij zelf deden het vrij aardig met af en toe schitterende 1 tweetjes en we kregen enkele mogelijkheden. Ook Joep wist enkele counters onschadelijk te maken door goed uit te komen. Even later een corner van Jasper en door een klein misverstand verdween de bal via een Helmonds been in eigen doel. Maar ook die tellen gelukkig en we stonden met 1-0 voor.

Tot aan de rust golfde het spel wat op en neer, maar de rust werd gehaald met een lekkere 1-0 voorsprong.

Ook vandaag de kids medegedeeld dat we er nog niet waren, gezien vorige week zelfs een 3-0 voorsprong zou worden weggegeven in de tweede helft. Hopen dat we daar wat van geleerd zouden hebben en dat zou vandaag meteen op de proef worden gesteld.

In de tweede helft was het een mooie pot. Spannend en beide teams kregen mogelijkheden tot scoren. Helmondia gooide er wat meer fysieke inspanningen tegenaan maar onze jongetjes (en Lynn uiteraard) bleven aardig overeind want veel duw en trekwerk werd tentoongesteld op sportpark de Neul. Dit is weer wennen voor onze dorpse kids, maar een goede leerschool dat je ook gewoon je armen in duels mag gebruiken, mits binnen de perken blijft en het gewoon de naam voetbal mag blijven heten. Mooi om te zien dat we niet capituleerden. We wisten zelf de trekker niet over te halen en Joep plukte nog een schitterend schot uit de bovenhoek.

En toen was daar het verlossende laatste fluitsignaal en was daar de 1-0 overwinning en kwamen we lekker in de middenmoot te staan met drie overwinningen en drie nederlagen in 6 wedstrijden. Hard gewerkt allemaal en dan zie je waar dat dan toe kan leiden. Complimenten.

Na de wedstrijd een misschien nog wel spannendere activiteit, het trekken van de surprise lootjes. Na de derde keer had niemand zijn eigen en kan er geknutseld gaan worden thuis.

Succes hier allemaal mee en woensdag de 22ste gaan we kijken wi e wie nu eigenlijk op hat papiertje had staan. Leuk!