MULO JO10-1

Onder 10, JO10-1, 1e klasse 2

30 september 2017 10:30

Onbekend

Na de goede overwinning van vorige week mochten we vandaag thuis op sportpark de Neul aantreden tegen MULO uit Helmond. Het was een lekker weertje om te ballen en alle kids hadden er weer lekker zin in. Een flinke portie inzet erbij en meer hoef je als leiders niet te wensen.

Wederom was het een wedstrijd waarin weinig kansen werden gecreëerd, maar we wel meer balbezit hadden. Achterin zat het weer goed dicht met Boet en Thijmen, maar net het laatste stukje richting de goal van de tegenstander wilde het net niet lukken. Iedereen moest weer flink de mouwen omhoog stropen want ook bij de tegenstander waren enkele goede spelertjes actief. Maar ook door goed de ruimte op te zoeken bij balbezit van ons door o.a. Lynn, Timon, Jasper en Daan aan de zijkanten en dus lekker vrij te lopen en tijd te hebben om de bal goed aan te nemen moest MULLO alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Ook Pieter vocht menig duel uit en speelde een lekkere pot. Maar er vielen geen goals tot aan de rust. Hard gewerkt, iets beter maar toch 0-0.

In de rust voor eenieder complimenten, maar een waarschuwing om niet net als vorige week in te zakken en meteen een goal tegen te krijgen.
Al vrij vlug in de tweede helft een mooie pass van Daan naar Luuk en die wist hier wel raad mee. 1-0 voor ons. Hatseflats!
En als er een schaap over de dam is moet Luuk hebben gedacht, dan peer ik er nog eentje binnen. En zo geschiedde en werd het lichte overwicht in de eerste helft in de tweede helft wel uitgedrukt in goals. Erg fijn.  Ook MULO kreeg enkele kansen. En het was zeker nog niet gespeeld.  Joep deed goed mee en kwam enkele keren goed uit zijn goal en hield dat mooi schoon.

Met nog 10 minuten te spelen vergrootten we de voorsprong want Jasper noteerde het derde doelpunt voor vandaag: 3-0 . De wedstrijd leek gespeeld, maar MULO dacht hier anders over en scoorde een mooie goal. Die werd gemaakt door hun middenvelder, hij kreeg vrije kans om te schieten en dat moest je hem niet laten doen want zijn eerdere schoten waren al gevaarlijk. Die gingen er net niet in of Joep hield deze tegen, maar hier was Joep kansloos: 3-1. Deze les werd snel geleerd en het jongetje kreeg geen kans meer om te schieten, omdat we nu wel attent waren en er meteen op af vlogen wanneer hij in balbezit kwam. En zo moet het ook!
En even later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en waren de 3 punten voor ons.

Complimenten en volgende week gaan we er tegen Boekel Sport weer vol tegenaan.