Rhode begint slecht aan de competitie met 0-3 nederlaag

Dommelpark 3
5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

Voor Rhode | Van Stiphout Bouw is de competitie met een flinke nederlaag begonnen. Die was zeker niet ingecalculeerd, maar het moet gezegd, Rhode had de nederlaag aan zich zelf te wijten en Handel had de overwinning zeker verdiend.

Het eerste kansje was al in de 1e minuut voor Rhode. Handel reageerde meteen in de 3e minuut met 2 schoten op doel. Vervolgens was er in de 6e minuut weer een kans voor Sander Pittens uit een corner schoor hij de bal net over de lat. Daarna golfde het spel wat op en neer zonder echte kansen. Maar in de 19e minuut kwam Handel toch op voorsprong, een voorzet van Ties van Zon bereikte zijn broer Daan en hij wist met een kopbal doelman Paul van Heesch te verrassen, 0-1. Handel ging toen wat verdedigender spelen, maar Rhode kon nauwelijks druk zetten. Toch kwam er in de 42e minuut nog een prima kans voor Rhode, Handel had balverlies en via een goede combinatie werd Simon van de Wetering in stelling gebracht, maar zijn schot ging in het zijnet.

In de 2e helft veranderde er niet zo veel, Handel verdedigde goed en gokte op de counter. In de 52e minuut werd het bijna 0-2, maar de kans leverde niets op. Vervolgens waren er nog een paar kansen voor Handel. Rhode had wel een veldoverwicht, maar in de buurt van het zestienmeter gebied slaagde Rhode er nauwelijks in openingen te vinden. In de 67e minuut lukte dat Handel wel, Ties van Zon werd op rechts diep gestuurd en met een fraaie actie liet hij de 0-2 aantekenen. Een paar minuten later was het opnieuw raak voor Handel, ditmaal uit een counter op links, Tim van Bree speelde zich vrij en met een fraaie knal werd het 0-3. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, Rhode scoorde nogal wel afgekeurd doelpunt en had nog een kans uit een schot Tijn vd Vorstenbosch, maar het bleef bij 0-3.

Zondag gaat Rhode op bezoek bij Avanti, een ouderwetse derby dus, aanvang 14:00 uur.