Kluissestraat 2
6581KW
MALDEN
tel. 024-3556521

Vanwege de wedstrijden in de 2de bekerronde, waren er vorig weekend géén competitieverplichtingen in de 2e klasse E. Voor Rhode | Van Stiphout Bouw stond echter wel een bekerwedstrijd tegen HVCH in de planning. Deze wedstrijd werd met 3-1 verloren en dat betekende uitschakeling in het bekertoernooi.

In de laatste competitiewedstrijden voorafgaand aan dit duel wisten zowel Rhode als Union hun eerste 3 punten van het seizoen te pakken. Rhode won overtuigend met 5-0 van Prinses Irene en Union was met 0-1 te sterk in het uitduel met Schijndel. Zodoende staan beide ploegen nu op 3 punten, waarbij gezegd moet worden dat Rhode één wedstrijd minder gespeeld heeft.

In een winderig Malden was de eerste kans van de wedstrijd voor Rhode. Mark van der Zanden schoot na een kaats met Simon van de Wetering over. Na dit moment ontstonden er meerdere mogelijkheden voor Rhode om de score te openen.  In de 30ste minuut was het dan ook raak door een schot in de lange hoek van Tijn Vorstenbosch. Union wist geen grip op de wedstrijd te krijgen en hielp Rhode zo nu en dan ook door foute terugspeelpasses. Dit leiden tot meerdere mogelijkheden en werd uiteindelijk ook een doelpunt. In de 40ste minuut zorgde Mark van der Zanden voor de 2-0, hij speelde zijn directe tegenstander uit om vervolgens de bal in de lange hoek te schieten. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Rhode, tot in de 45ste minuut de spits van Union in de diepte gestuurd werd, vervolgens 2 verdedigers uitkapte en bekwaam afronden.

Ondanks de domper net voor rust kwam Rhode goed de kleedkamer uit en was het in de 47ste minuut Mark van der Zanden die de paal raakte. In de 50ste minuut Rhode zich ook te belonen met een doelpunt, maar deze werd vanwege buitenspel afgekeurd. Vanaf dat moment ging Union wat opportunistischer spelen en kwam Rhode even een periode moeilijker aan voetballen toe. Union leek ook in deze periode te scoren, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. Rhode herpakte zich en dit leiden tot wederom veel kansen. Zo werd onder andere de lat geraakt door Rogier Meijer. In de 80ste minuut zorgde Rhode voor de definitieve beslissing. Een uittrap van Paul van Heesch kwam aan bij Tijn Vorstenbosch die vervolgens zijn directe tegenstander voorbij ging en gevloerd werd in het strafschopgebied. Een penalty en deze werd keurig binnen geschoten door Geert Oerlemans, 3-1. Rhode heeft veel kansen laten liggen, maar sluit eindelijk de wedstrijd geheel verdiend, winnend af. Met dit goede resultaat klimt Rhode enkele plekken op de ranglijst en treft het volgende week op Sportpark De Neul, Olympia'18 die nu hetzelfde aantal punten heeft.