Avantilaan 1
5482RE
SCHIJNDEL
tel. 073-5432137

De Rhode-spelers legden duidelijk meer energie in hun spel dan een week eerder. Rhode kon evenwel de bal niet lang in bezit houden. Waarschijnlijk speelde het stroeve en soms hobbelige natuurgrasveld hier een rol in. Gevolg was dat Rhode vaak voor de lange bal koos. Voor Avanti’31 gold min of meer hetzelfde. Daardoor werd er geen hoogstaand voetbal aan het publiek voorgeschoteld en kwamen er nauwelijks doelrijpe kansen. Geert Oerlemans kwam in de 19e minuut wel bijna tot scoren. Zijn kopbal op een voorzet van Sander Pittens werd door de keeper tot corner verwerkt. Enkele minuten  later kreeg Avanti’31 een soortgelijke kans, maar die kopbal ging over het doel. In minuut 39 kreeg Mark van der Zanden een ogenschijnlijk niet te missen kans toen hij een voorzet van Jesse van den Oever in een leeg doel kon tikken. Helaas miste hij de bal, waardoor in de rust nog steeds 0-0 op het scorebord stond.

De tweede helft speelde zich vooral op de helft van Rhode af. Slechts een paar keer kwam Rhode in de buurt van het Avanti-doel via twee mooie aanvallen op beide flanken. In de 61e minuut moest Rhode-doelman Paul van Heesch ver uit zijn doel komen om een diepe bal van Avanti’31 te onderscheppen. In een poging de bal weg te trappen raakte hij onfortuinlijk een opstormende Avanti-aanvaller. Een rode kaart was het gevolg. Avanti’31 begon vanaf toen steeds meer aan te dringen. In minuut 70 leek dat succes te hebben, maar de doelpoging van een op rechts doorgebroken aanvaller ging net voorlangs.  Vijf minuten later was het wel raak. Vanuit een aanval over rechts werd de bal teruggetrokken naar de 16-meterlijn en vanaf daar schoof Roel Kappen de bal onberispelijk in de onderhoek: 1-0.

Rhode ging in het laatste kwartier op jacht naar de gelijkmaker. In de blessuretijd had die ook zeker kunnen vallen. Eerst kreeg Rhode een vrije trap op 20 meter van het doel, maar Bas van Kuringen kon dit keer geen venijn in zijn schot leggen. Diezelfde Bas gaf even later een voorzet op Roel Smeets. Die zag zijn inzet tegen de lat gaan en ook de rebound ging tot twee keer toe miraculeus niét in het doel. Daarmee werd de eindstand 1-0 en moet Rhode nu volgende week thuis tegen Prinses Irene zijn eerste punten gaan pakken.