Rooiseheide 20
5481SG
SCHIJNDEL
tel. 073-5492027

De derby tussen Schijndel en Rhode | Van Stiphout Bouw leverde geen doelpunten op en eindigde dus in 0-0. En die stand was ook een juiste graadmeter voor de wedstrijd, het was geen derby waar de vonken vanaf spatte. Nauwelijks kansen, niet voor Schijndel, maar ook niet voor Rhode.

Rhode begon niet slecht aan de wedstrijd, maar dat duurde niet lang, Bij Schijndel was het al niet beter dus het publiek kon zich niet echt vermaken. In de 35e minuut was er een eerste serieuze kans voor Rhode, Mark van der Zanden lanceerde Tijn Vorstenbosch, maar zijn schot ging over. Daarna kwamen er wat mogelijkheden voor Schijndel dat vlak voor rust de aanval zocht, maar echte kansen leverde dit toch niet op.

De tweede helft werd een kopie van de eerste, nauwelijks kansen, en de echte vechtlust die bij zo’n derby toch thuis hoort was er ook niet. In de 60e minuut was er een fraaie actie van Geert Oerlemans, die noodgedwongen laatste man speelde, maar toch een keer de aanval zocht, zijn schot ging net voorlangs. In de 66e minuut werd Mark van der Zanden gelanceerd, maar hij kon de bal net niet het juiste tikje geven. Zo kwamen er nog een paar kleine kansjes, ook voor Schijndel, maar ook zij slaagden er niet in om echt gevaarlijk te worden. Vlak voor tijd had de keeper van Schijndel nog balverlies, maar gelukkig voor hem liep dat allemaal nog goed af. Het bleef 0-0.

Op zondag 5 mei, Bevrijdingsdag, is er geen programma, daarna worden de laatste 3 wedstrijden van de competitie afgewerkt. Bovenin lijkt het kampioenschap naar Boekel Sport te gaan, de plaatsen 2 tot en met 4 leveren nacompetitie voor promotie op. Onderin is SSS al gedegradeerd en Heeswijk en Eendracht moet gaan uitmaken wie de direct degradatie kan ontlopen.  Voor de 7  overige ploegen, die praktisch allemaal even veel punten hebben, wordt het nog heel spannend, de nummer 4 mag  mee gaan doen in de nacompetitie voor promotie, de nummer 9 en 10 moet mee gaan doen aan de nacompetitie voor degradatie.