Rhode verliest derby tegen Schijndel 1-2

Dommelpark 3
5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

De een-na-laatste competitiewedstrijd vóór de winterstop stond al weer op de planning. Hierin troffen Rhode en Schijndel elkaar in de zogeheten Meierijstad-derby. In een competitie waar de meeste ploegen elkaar niet veel ontlopen, is elke wedstrijd op zich weer belangrijk. Zo bezet Rhode momenteel de vierde plek met 13 punten en Schijndel de vijfde plek met 12 punten. Naast het winnen van de derby, zullen beide ploegen getergd zijn om een goede uitgangspositie op de ranglijst te verschaffen voor aanvang van de winterstop.

Onder winterse omstandigheden begon Schijndel wat scherper aan de wedstrijd dan Rhode, maar dat resulteerde niet in directe kansen. Na 10 minuten nam Rhode het heft in handen ontstonden er mogelijkheden voor onder andere Mark van der Zanden, die uit de corner de bal over werkte. Vanaf dat moment was Rhode de ploeg die continue het doel van Schijndel bleef op zoeken. Echter was het Schijndel dat het openingsdoelpunt maakte. Een diepe bal werd teruggelegd op de bijgesloten middenvelder die vervolgens vrij kon inschieten. Onderweg werd te bal van richting veranderd en belandde zo in het doel van Rhode. Rhode bleef ondanks het tegeldoelpunt, doorgaan met hetgeen ze goed deden en dat was kansen creëren. De kansen werden niet goed uitgespeeld en hierdoor ging Rhode met een achterstand de rust in.

Na rust was het Rhode met de eerste kans. Uit een corner was het Mark van der Zanden die de bal over het doel schoot. Ook Schijndel was dicht bij een doelpunt, een afvallende bal vanuit de corner werd opnieuw ingebracht en van de lijn afgehaald door Chiel van den Biggelaar. In de 62e minuut kwam Schijndel op een 0-2 voorsprong. De spits werd diep gestuurd, waarbij Paul van Heesch uit kwam, maar de bal werd niet goed verwerkte. De bal bleef liggen voor de spits die hem vervolgens op een leeg doel kon afwerken. Ondanks de 0-2 bleef het spelbeeld hetzelfde. Rhode drukte Schijndel terug in de verdediging en bleef op zoek naar een doelpunt, Schijndel loerde op de counter. De geheel verdiende aansluitingstreffer viel uiteindelijk wel voor Rhode. Coen van Langen bracht de bal in, waarna Geert Oerlemans de bal bij de 2de paal tegen de touwen kopte. Door meerdere wissels ging Rhode nog opportunistischer spelen en bleef de ballen inbrengen. Dit leidde tot meerdere scrimmages, maar de bal wilde er niet in.

Rhode heeft veel kansen laten liggen en Schijndel was erg effectief in de paar kansen die ze gekregen hebben. Zo sloot Rhode de wedstrijd niet verdiend, maar wel verliezend af. Volgende week speelt Rhode wederom een thuiswedstrijd op Sportpark De Neul, dan is Eendracht'30 de  tegenstander.

Verslag TW

Opstelling Rhode: Paul van Heesch, Floris van Esch (87. Glenn van Lieshout), Roel Smeets (78. Tobias Voets), Ivo Branten (87. Joep Vermeltfoort) , Coen van Langen, Chiel van den Biggelaar, Geert Oerlemans, Sander Pittens, Tijn Vorstenbosch (61. Bram Pulles), Jesse van den Oever, Mark van der Zanden.