Raaijweg 11
5825AL
OVERLOON
tel. 0478-641483

Rhode | Van Stiphout Bouw speelde zondag in Overloon de eerste wedstrijd na de winterstop. Tegenstander was SSS’18, Sport Staalt Spieren, tegenstander nummer 11 in deze competitie. Op 18 februari wordt tegen Heeswijk de 12e en laatste wedstrijd uit de eerste ronde gespeeld.
SSS’18 wist nog geen enkel punt binnen te sprokkelen en vond ook nog maar 6 keer het net van de tegenstandeer. Een moeilijk seizoen dus, veel spelers geblesseerd en veel gestopt.

De wedstrijd kort samengevat: Een zwaar bespeelbaar veld, SSS een hardwerkend team met weinig voetballend vermogen, weinig scoringsmogelijkheden en vanmiddag ook nog een doelman die niet zijn dag had. Als je al moeilijk scoort en je keeper faalt, dan is een forse nederlaag een logisch gevolg. Rhode was het team dat makkelijk voetbalde, zonder groots te spelen, met een uitstekende doelman Paul van Heesch. In de eerste helft was de wedstrijd redelijk in balans met de beste scoringskans in de tiende minuut voor de sterk spelende Jesse van den Oever. Zijn schot ging rakelings langs. In de vijfentwintigste minuut kwam Rhode enigszins gelukkig op voorsprong. De SSS-doelman viel over een houdbaar schot van Mark van der Zanden. Rhode was de bovenliggende partij en drukte dat uit met een tweede doelpunt in de vierendertigste minuut. Rechtsback, aanvoerder Floris van Esch knalde van grote afstand de 0 – 2 op het scoringsbord. Het enige wapenfeit van SSS was een schot in de kruising ,wat knap werd gekeept door doelman Paul van Heesch.
In de tweede helft was de hoop op een goed resultaat bij SSS snel verdwenen. Als daarop nog hoop was , dan had de achterhoede beter bij de les moeten zijn. In de drieënvijftigste en vierenvijftigste minuut werd de wedstrijd beslist. Goed doorzetten op de keeper van SSS door Rhode-topscoorder Mark van der Zanden, betekende dat Mark zijn negende doelpunt kon scoren. Een minuut later reageerde Simon van de Wetering alert in de falende achterhoede. Hij scoorde zijn eerste doelpunt van deze competitie. Rhode-trainer Theo van Lieshout kon alle wisselspelers inzetten in het vervolg van de wedstijd. Invaller Sander Pittens bepaalde de eindstand van 0 -5 met een fraai afstandsschot. Ook in de tweede helft kon Rhode-doelman Paul van Heesch zich onderscheiden met een knappe redding. waardoor SSS opnieuw niet tot scoren kwam en Rhode met een ruime overwinning huiswaarts keerde.