Rhode/VSB wint met 5 – 0 van Prinses Irene

Dommelpark 3
5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

Rhode begon de derde competitiewedstrijd met 0 punten en met geen enkel doelpunt gescoord. De hoop was gevestigd op deze wedstrijd waarin eindelijk punten gepakt moesten worden om niet van een dramatische start te hoeven spreken. De mannen van trainer Theo van Lieshout hadden die boodschap goed begrepen en speelden, zeker in de tweede helft, een uitstekende wedstrijd met fraai aanvallend voetbal en prachtige doelpunten.

In de eerste helft had Rhode al wel het betere spel, kreeg ook kansen via Simon van de Wetering, maar tot tweemaal toe verrichtte de keeper fraaie reddingen. Prinses Irene creëerde weinig, kreeg wel de eerste kans van de wedstrijd. In de tiende minuut ging een kopbal rakelings langs en in de zesentwintigste minuut redde de lat tot tweemaal toe Rhode voor een achterstand. In de drieënveertigste minuut kwam Rhode op voorsprong. Simon van de wetering werd gevloerd in het strafschopgebied. Geert Oerlemans benutte feilloos de strafschop. Hiermee werd de ruststand van 1 - 0 bereikt.

Rhode begon sterk aan de tweede helft en besliste de wedstrijd in vijf minuten. In de zevenenveertigste minuut scoorde Mark van der Zanden met een fraai schot de 2 - 0, na goed voorbereidend werk van de sterk spelende Jesse van den Oever. Vijf minuten later stond 3 - 0 op het scorebord door een doelpunt van Tijn Vorstenbosch, die een mooie aanval knap afrondde. Vanaf dat moment was Rhode heer en meester op het veld, combineerde makkelijk en scoorde nog twee fraaie treffers. Mark van der Zanden scoorde 4 - 0 en Jesse van den Oever bekroonde zijn sterke wedstrijd met een prachtig doelpunt in de eenentachtigste minuut. In feite controleerde Rhode de gehele tweede helft waarin middenvelder Chiel van den Biggelaar een ijzersterke wedstrijd speelde en waarin invaller-doelman Joost Wijgergangs nauwelijks in actie hoefde te komen.

De wedstrijd werd geleid door de ervaren, goed fluitende scheidsrechter Henk Heuts uit Echt die na afloop zei dat hij had genoten van twee sportieve teams en dat het vooral voor de Rhode-toeschouwers genieten was van een aantrekkelijke wedstrijd.