Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 08

Dommelpark 3
5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

In deze laatste bekerwedstrijd van de poulefase strijden Rhode/VSB en Sparta'25 om een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi. Beide ploegen hebben voorafgaand aan het duel 4 punten, waarbij Rhode het betere doelsaldo heeft. De andere ploegen (Mierlo Hout en Boekel Sport) hebben beiden 1 punt en de kans om door te gaan is voor hen daardoor bijna nihil. Door een eerder gelijkspel tegen Mierlo Hout en de overtuigende winst tegen Boekel Sport, heeft Rhode aan een gelijkspel genoeg om zichzelf te verzekeren van plek 1 in de poule.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er 1 minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van een lid van verdienste binnen Rhode, Max Vervoort.

Onder prima weersomstandigheden begon Rhode overtuigend aan dit duel. Toch was het Sparta dat al na 2 minuten de lat raakte. Vanaf dat moment was het Rhode dat zorgde voor de kansen. In de 16de minuut was het dan ook raak door een goal van Mark van der Zanden. In eerste instantie werd zijn schot geblokt, waarna hij in de rebound wel kon afdrukken. Rhode bleef het doel van Sparta opzoeken en dit resulteerde dan ook in diverse kansen, waaronder een kopbal van Geert Oerlemans en een grote kans uit de corner voor Simon van de Wetering. Eigenlijk uit het niets wist Sparta iets terug te doen, door een goede steekpass kon de spits afronden. In de 40ste minuut bracht Sander Pittens met een prachtige individuele actie Rhode weer op voorsprong. Met 2-1 gingen de ploegen de rust in, maar gezien de kansen van Rhode had dit een grotere uitslag moeten zijn.

Rhode kwam sterk de rust uit en ging door met hetgeen ze de eerste helft ook deden en dat was kansen creëren. Echter werden deze kansen niet direct omgezet in doelpunten. In de laatste minuten van de wedstrijd gebeurde er nog genoeg, over en weer. De paal werd geraakt door Rhode en in de rebound was het Tijn Vorstenbosch die Rhode op 3-1 zette. Mede door de lange extra tijd ging Sparta wat opportunistischer spelen. Zo kwam een lange bal terecht bij een speler van Sparta die de bal op de lat kopte. In de rebound kon deze bal alsnog ingekopt worden, waardoor de eindstand bepaald werd op 3-2. Beide ploegen zijn tevreden met dit resultaat, want beide ploegen gaan door in het bekertoernooi.

Verslag: Tom Willems