Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 08

Wilgehoutstraat 6
5706VW
HELMOND
tel. 0492-538649

In Mierlo Hout speelde Rhode | Van Stiphout Bouw zondag de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. Mierlo Hout, voor het eerste jaar eersteklasser, tegen Rhode, tweedeklasser. De bekerwedstrijden worden gespeeld in een poule met vier clubs, twee eersteklassers en twee tweedeklassers. Twee ploegen gaan na deze eerste bekerronde door naar de tweede ronde.

De eerste twintig minuten domineerde  Mierlo Hout , er werd gemakkelijk gecombineerd zonder echte kansen te creëren. Dit was zeker ook een verdienste van de Rhode-achterhoede die een degelijke partij voetbal speelde. In de veertiende minuut kwam Mierlo Hout op voorsprong door een cadeautje  van Rhode. Een verdediger van Rhode was in de veronderstelling dat de uittrap nog niet was gebeurd en pakte de bal in zijn handen. De toegekende strafschop werd feilloos  binnen geschoten. Na deze tegenslag herpakte Rhode zich vrij snel. Meteen werd er een kans gecreëerd door nieuweling  Sander Pittens. De keeper van Mierlo Hout redde bekwaam. In de eenentwintigste minuut was het wel raak door een fraaie treffer van dezelfde speler. Met een prachtig afstandsschot verraste Sander de keeper. Rhode trok het spel naar zich toe en kwam in de achtendertigste minuut op voorsprong. Eerst werd nog een prachtige aanval van Rhode van de lijn gehaald, maar de daaruit voortvloeiende corner werd rechtstreeks binnen geschoten door Sander  Pittens. In de eenenveertigste minuut scoorde Mierlo Hout na een fraaie aanval 2 -2. Meteen daarna kwam Rhode bijna op voorsprong door een kans voor Tijn Vorstenbosch. De keeper redde bekwaam.

In de tweede helft werd door beide teams hard gewerkt en een redelijke pot voetbal gespeeld. Doelman Paul van Heesch hield Mierlo Hout van het scoren af met twee fraaie reddingen in de tweeënzestigste minuut. De beste kans was echter voor Rhode. In de zevenenzestigste minuut werd, met een fraaie aanval, Bas van Kuringen vrij voor de keeper gezet, de keeper redde bekwaam. Na vijfennegentig minuten kwam een einde aan de aantrekkelijke bekerwedstrijd met een 2 – 2 uitslag.

Zondag komt Boekel Sport op bezoek, zij speelden zaterdag 1-1 tegen Sparta’25.