Dommelpark 3
5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

De spanning in de 2e klas is op een hoogtepunt gekomen. Met nog 2 wedstrijden te gaan was er in feite nog geen enkele beslissing gevallen. Nog 3 ploegen met een kans op de titel, nog 6 kans op degradatie en de overige 3 nog in strijd voor een periodetitel, waarvan de eerste en tweede ook nog steeds niet definitief vergeven waren.

Maar gelukkig deed Rhode goede zaken. Het won met 2-1 van Heeswijk. Daardoor kan Rhode niet meer direct degraderen, bovendien staat Rhode nu op de 6e plek in de ranglijst dus er is wat meer lucht, maar nog geen zekerheid.

Bijna klaar voor de aftrap van Rhode - Heeswijk

Rhode kwam al heel snel op 1-0. Direct na de aftrap werd Tijn Vorstenbosch gelanceerd en met een fraaie lob was het 1-0.  Daarna waren er nog een paar fraaie aanvallen die echter niets opleverden. Heeswijk had wel meer balbezit, maar de Rhode defensie had de zaak goed onder controle en gaf niets weg. In de 32e minuut was er nog een aangeschoten handsbal in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter gaf terecht geen strafschop. In de 37e minuut was het wel weer raak. Tijn Vorstenbosch ging op links goed door, in eerste instantie kon de keeper nog redden, maar vervolgens was hij kansloos toen de bal onder hem door werd binnen geschoten .

Rust Rhode - Heeswijk: grote drukte, Rhode 7 kampioen en Super Sunday

Na rust was er al snel, uit een counter,  een kans op een derde treffer van Tijn Vorstenbosch, de keeper had het gevaar echter tijdig onderkend en kon de bal ruimen. Vlak daarna scoorde Heeswijk wel, een onnodig weggegeven corner werd simpel binnen gewerkt. Dat gaf Heeswijk weer moed en zij deden er alles aan om nogmaals te scoren. Rhode kwam wel onder druk, maar echte kansen wist Heeswijk toch niet te creëren. Rhode scoorde nog wel via Rogier Meijer, maar deze treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.

64' doelman Paul van Heesch tikt bal over de achterlijn.   65' Paul van Heesch heeft bal uit de lucht geplukt na de hoekschop

Er volgde toen nog een spannend slot, maar uiteindelijk bleef de 2-1 gehandhaafd., een hele nuttige overwinning voor Rhode. Als Rhode niet verliest plaatst het zich voor de nacompetitie promotie. Bij verlies plaatst het zich niet als SSS'18 en Prinses Irene winnen en Eendracht'30 niet verliest.

91' bij de hoekschop zijn bijna alle spelers, incl doelman Ard Groenendijk (groen) in de  Rhode 16; na luchtduel tussende de Rooise keepers, pakt Paul van Heesch de bal!

Opstelling:
Paul van Heesch; Roel Smeets, Ivo Branten, Martijn van der Vleuten, Coen van Langen, Daan van Dinten (75. Floris van Esch), Tijn Vorstenbosch (75. Tobias Voets), Rogier Meijer (87. Jarno van de Meerakker), Mark van der Zanden (90. Joep Vermeltfoort), Thomas van der Pol, Chiel van den Biggelaar. Reserve, niet ingevallen: Joost Wijgergangs, Simon van de Wetering, Bas van Kuringen.

14-05-2023 Rhode 1 - Heeswijk 1 2-1 (2-0)
1-0 25 seconden, Tijn Vorstenbosch, assist doelman Paul van Heesch
2-0 39. Tijn Vorstenbosch, eigen afpak- en passeeractie
45+1 einde eerste helft
2-1 53. Stan van den Berg
(3-1) 72. Rogier Meijer, afgekeurd wegens buitenspel Rogier en niet van voorzetgever Daan van Dinten (counter)
90+6 einde wedstrijd

na afloop wedstrijd: 2x doelpuntenmaker Tijn Vorstenbosch gaat even buurten met zijn familie