5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

Fraaie doelpunten zorgen voor drie belangrijke punten

Rhode | Van Stiphout Bouw speelde een belangrijke wedstrijd tegen Boekel Sport. Ook voor de tegenstander was het zaak om drie punten binnen te slepen. Het Rooise vaandelteam excelleerde op het juiste moment en wist met fraaie doelpunten de verdiende overwinning op hun naam te zetten. Dankzij de 4-1 overwinning neemt Rhode afstand van de degradatieplekken.

Al snel kwam Rhode op 1-0 voorsprong via het eerste mooie doelpunt. De zeventienjarige Tijn Vorstenbosch opende de score voor Rhode. Echter wist Boekel direct de aansluitingstreffer te maken in de elfde minuut. Na een lange bal vanuit het middenveld weet de Boekelse aanval de voorzet over de keeper te werken.

Twintig minuten lang weten beide ploegen kansen te creëren, maar in de 34e minuut blijkt Rhode het meest effectief via Simon van de Wetering. Met een 2-1 tussenstand konden beide partijen het kleedlokaal opzoeken.

In de tweede helft heeft Rhode de overhand. Beide ploegen gaan op zoek naar nog een treffer, voor Rhode zorgt dat voor meer lucht en Boekel jaagt op de gelijkmaker. In de 68e minuut is Boekel Sport dichtbij het belangrijke doelpunt. De uitploeg weet hun aanvaller vrij te spelen, maar na een één op één kans blijkt Rhode-keeper Paul van Heesch de sterkere partij.

Doordat Boekel meer naar voren ging spelen, kwam er voor Rhode meer ruimte. Simon van de Wetering weet een aantal keer bijna de tweede treffer op zijn naam te schrijven. Ook Bas van Kuringen bleef de tegenstander het moeilijk maken.

In de slotminuten wordt de wedstrijd bepaald. In korte tijd passeert Rhode twee maal de Boekelse verdediging en keeper aan de hand van counters. Met twee doelpunten in de 84e minuut en de 90e minuut is Mark van der Zanden goud waard voor Rhode.

Dankzij de drie belangrijke punten klimt Rhode | Van Stiphout Bouw naar de achtste plek en uit de gevarenzone. Rhode speelt nog twee belangrijke wedstrijden tegen Heeswijk en Volkel, zij bezetten momenteel de tiende en twaalfde plaats. Op zondag 14 mei om half drie ontvangt Rhode Heeswijk.