Dommelpark 3
5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

Er stond zondag een spannende wedstrijd op het programma voor Rhode | Van Stiphout Bouw. Om half drie werd er thuis afgetrapt tegen SC Kruisland voor de eerste nacompetitiewedstrijd. Kruisland is een plaatsje van maar 2400 inwoners, maar in hun eerste team staat geen enkele speler uit Kruisland. Na 90 minuten spelen trokken de bezoekers aan het langste eind en plaatste zich voor de volgende ronde, voor Rhode zit het seizoen er op en het kan volgend seizoen in de tweede klas aan de slag.

Beide teams begonnen gelijkwaardig aan de wedstrijd, met kleine kansen. Toch wist de thuisploeg gevaarlijk te zijn. In de 10e minuut schrok Kruisland wakker door een bal op de lat. Ze hoefden niet nog een waarschuwing te ontvangen. In de 30e en 31e minuut bleek doelman Paul van Heesch wederom belangrijk met twee reddingen. Een van die kansen wisten hij net over het doel te werken. De minuten daarna kwam Rhode weer op met wat kansen. Maar ook bij Kruisland keepte de keeper een goede pot. Zowel Rhode als Kruisland wisten in de eerste helft nog een bal rakelings langs te schieten, vlak voor rust. Beide ploegen trokken de kleedkamer in om de tactiek nog eens door te spreken.

In de tweede helft wist Kruisland de wedstrijd te winnen. Ondanks dat de Rhode doelman weer een goede wedstrijd keepte, kon hij niet voorkomen dat in de 62e Rhode op achterstand kwam. Enkele minuten later wist Rhode bijna de gelijkmaker te maken, maar de doelman werd net niet gepasseerd. Na de 0-1 speelde Rhode aanvallender, waardoor Kruisland meer ruimte kreeg. In de 82e minuut verzekerde zij de drie punten. Het verlies betekent dat Rhode aankomend seizoen in de tweede klasse speelt en dat de mannen van Rhode 1 kunnen genieten van een welverdiende zomerstop.

Voor de promotie naar de hoofdklasse is alleen Nemelaer nog in de race. AV Eindhoven verloor donderdag al van Best Vooruit, maar die werden zondag ook uitgeschakeld.

Verslag: Nienke Habraken

1C: 12. 24  15  03-6-15  30-72  Rhode/VSB
2E: 03. 26  54  10-6-04  78-29 SC Kruisland (bij Roosendaal), periode 3: 1. 9  25  8-1-0  31-11

12-06-2022 Rhode - SC Kruisland 0-2 (0-0)
10. Mark van der Zanden schiet bal tegen de lat
51. Tim Schipper, sc Kruisland, schiet bal tegen de onderkant van de lat
0-1 62. Yoeri Rombouts
0-2 85. Remco van der Riet

Rhode:
Paul van Heesch; Daan van Dinten, Roel Smeets, Joep Vermeltfoort (80. Pieter Verbruggen), Joep Brussee, Geert Oerlemans, Simon van de Wetering, Mark van der Zanden (46. Kyron Brus), Rolf van den Boogaart (80. Rogier Meijer), Bram Ooijen, Bas van Kuringen.
Reserve, niet ingevallen: Daniël Pol, Ivo Branten, Raf van den Hurk.

4. nr 13 1C - MPK 2F: Brabantia - DAW (0-0) 0-3 na verlenging

Er wordt niet meer gesproken van winnaar periode 1-2-3, maar van HPK, MPK en LPK.