Dommelpark 3
5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

Terwijl Rhode 5 en Rhode 10 hun kampioensfeestje vierden, trapte het 1e elftal van Rhode  zondagmiddag af tegen Woezik. Trainer Hans Lathouwers kon vanwege blessures en schorsingen niet beschikken over 5 basisspelers. Daardoor stonden 3 jeugdspelers in de basis: Joep Brussee, Cas van der Linden en Bram Ooijen. In de loop van de tweede helft werden nog 3 jeugdspelers ingebracht. Allen speelden een goede wedstrijd; Joep groeide zelfs uit tot de uitblinker bij Rhode.

Rhode kreeg in de 10e minuut de eerste goede kans. Na een mooie aanval kwam de bal via een kluts voor de voeten van spits Kyron Brus; zijn schot werd geblokt.  Halverwege de 1e helft leed Rhode twee keer onnodig balverlies op het middenveld. Daaruit werd Woezik gevaarlijk. De eerste keer kon Joep Brussee met een goede sliding een tegendoelpunt voorkomen. De tweede keer redde keeper Paul van Heesch met een zweefduik, maar de rebound  was hem te machtig: 0-1.
De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Na een mooie aanval over rechts werd de bal voorgezet op Kyron Brus en die nam de bal in één keer op zijn schoen: 1-1. Net voor rust brak Thomas van der Pol goed door de verdediging van Woezik, maar zijn schot ging in het zijnet.

Na rust probeerden beide teams met afstandsschoten de voorsprong te pakken, maar die pogingen waren steeds een gemakkelijke prooi voor de keepers. Tót minuut 58, toen Geert Oerlemans verwoestend uithaalde vanaf 18 meter. Zijn bal ging in de rechterbovenhoek: 2-1. Even later was het de beurt aan Mark van der Zanden die met links onhoudbaar in de linkerbovenhoek schoot: 3-1. Snel daarna maakte Woezik vanaf 11 meter (vasthouden door Geert Oerlemans)  de aansluitingstreffer: 3-2.
Met nog een kwartier op de klok zette Woezik aan voor een slotoffensief. Dat leverde geen uitgespeelde kansen op, wel veel corners en vrije trappen. Tegen het einde van de wedstrijd kwam de Woezikkeeper dan mee naar voren, maar dat leidde tot niets. Het leidde wel een keer tot gevaar aan de andere kant, toen Paul van Heesch met een verre uittrap Mark van der Zanden lanceerde. Hij kon de bal echter niet vrijgespeeld krijgen om op het lege doel te schieten. In minuut 88 leek Mark wél te scoren, na een afgemeten voorzet van Sten de Vries. De keeper redde ternauwernood.

Minuut 90 verscheen op het scorebord en de zege leek binnen. De scheidsrechter liet evenwel nog 8 minuten doorspelen. Rhode liep op zijn tandvlees, maar trok met vechtlust de overwinning over de streep. Concurrent Berghem Sport verloor, dus rechtstreekse handhaving is nog steeds mogelijk.