De Peel 6
6658DJ
BENEDEN-LEEUWEN
tel. 0487-591940

Het is Rhode zondag niet gelukt om de achterstand met Brabantia en Berghem Sport te verkleinen. Berghem Sport speelde niet en Brabantia verloor net als Rhode ook.

Rhode begon wat slapjes aan de wedstrijd terwijl Leones meteen flink druk zette. Dit leverde in de 5e minuut al een strafschop op, deze werd onberispelijk ingeschoten, 1-0. In de 15e  minuut werd het opnieuw uit een dood moment 2-0. Een wat gemakkelijk gegeven vrije trap werd snel genomen en goed afgewerkt. Halverwege de 1e helft kwam Rhode eindelijk beter in de wedstrijd, een goede aanval over links kon net, tot tweemaal toe, niet goed worden ingeschoten. In de 33e minuut scoorde Simon van de Wetering bijna uit een corner, maar zijn kopbal belandde op de paal. Leones scoorde wel, vlak voor rust werd  opnieuw na een vrije trap de 3-0 op het scorebord gezet. Rhode kreeg vervolgens nog een goede kans die werd gestopt en ook de rebound leverde niets op.

Na rust kwam Rhode beter voor de dag. Ook al via een strafschop, genomen door Daan van Dinten, werd het 3-1. Vervolgens kwamen er aan beide kanten mogelijkheden, en het was Rolf van den Boogaart die in de 81e minuut met prachtig schot de aansluitingstreffer scoorde. In de 83e minuut moest Leones met 10 man verder na een rode kaart. Uit een fraaie aanval via Rogier Meijer leek de gelijkmaker in de lucht te hangen, maar zover kwam het niet. Leones scoorde nog wel, zelfs tweemaal, het werd 4-2 uit een vrije trap, die fraai werd afgewerkt, vervolgens werd het ook nog 5-2, opnieuw uit een dood moment, een strafschop.

Voor komende week staan er 2 wedstrijden op het programma. Donderdag ontvangt Rhode Berghem Sport, mede kandidaat voor de nacompetitie, dus een belangrijke wedstrijd. Zondag gaat Rhode op bezoek bij HVCH, dat weer eens won, terwijl concurrent Best-Vooruit verloor en dus de titel voor het oprapen lijkt te hebben.