Knappe overwinning in Oss: SV TOP – Rhode : 2 - 3

Martin Luther Kingplein 5
5342DZ
OSS
tel. 0412-626683

Onder ideale omstandigheden werd op het sportpark van Top – Oss een spannende en sportieve wedstrijd gespeeld. Beide ploegen hadden ieder hun eigen belang: TOP wil graag bij de bovenste drie eindigen om zodoende mee te strijden voor promotie naar de hoofdklasse, Rhode wil uit de onderste plaatsen weg om zo toch nog klasse behoud te realiseren. TOP had de laatste  6 wedstrijden gewonnen en begon ook als favoriet aan deze wedstrijd. Rhode won uiteindelijk dankzij knappe reddingen van doelman Paul van Heesch en een wereldgoal van Bas van Kuringen.

Man van de match deze middag was ongetwijfeld  Rhode doelman Paul van Heesch. Met vier knappe reddingen in de eerste helft hield hij Rhode in de wedstrijd. Rhode kwam in de drieëntwintigste minuut aan de leiding door een doelpunt van Mark van der Zanden. Dit was enigszins tegen de verhouding omdat TOP voetballend de betere ploeg was. Rhode zette hier veel strijdlust tegenover en wist ook kansjes te creëren.  Daar waar TOP soms knappe combinaties liet zien was het toch uit een rommelige situatie waaruit de gelijkmaker viel in de achtendertigste minuut. In de vierenveertigste  minuut had de TOP-doelman een knappe redding nodig om Rhode van een voorsprong af te houden.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, een makkelijk combinerend  TOP en een strijdlustig Rhode. TOP zette Rhode onder druk, knalde in de negenvijftigste minuut op de lat en twee minuten later was het raak. Door dit doelpunt raakte Rhode niet van de wijs en bleef strijden voor een goed resultaat. In de vierenzestigste minuut schoot Rolf van den Boogaart Rhode naar 2 – 2.. Deze stand gaf Rhode moed en het gevoel dat er mogelijk iets meer in zat dan een gelijkspel. In de eenenzeventigste minuut knalde de man in vorm, Bas van Kuringen, met een prachtig schot vanaf 25-30 meter de bal in de kruising. Een niet verwachte voorsprong werd knap verdedigend, Rhode was zelfs dicht bij een 2 – 4 voorsprong via Mark van der Zanden en Simon van de Wetering. Ook TOP was dichtbij een derde treffer, maar Paul van Heesch was een nauwelijks te passeren doelman en hield Rhode op voorsprong.