Dommelpark 3
5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

Een memorabele wedstrijd op de Neul voor het bezoekende team uit Alverna. Deze club, opgericht in 1950 voetbalde de laatste wedstrijd in de eerste klas en gaat naar het zaterdagvoetbal. Het einde van een tijdperk van 72 jaar voetbal op een hoog niveau voor een kerkdorp met 2500 inwoners van de gemeente Wijchen is best een knappe prestatie.

In feite stond voor beide elftallen weinig meer op het spel, Rhode wist al dat er nacompetitie gespeeld moet worden voor klassebehoud en Alverna houdt op met zondagvoetbal. Toch was de wedstrijd zeker het aanzien waard. Alverna begon fel aan de wedstrijd en al in de derde minuut werd het 0-1 via een corner die in het doel werd gewerkt. In de elfde minuut creëerde Rhode de eerste kans via Bas van Kuringen. Alverna was wel de bovenliggende partij met vlot combinatiespel en met grote kansen in de dertigste en vierendertigste minuut. Rhode-doelman Paul van Heesch keepte wederom een sterke partij en behoedde Rhode van een grotere achterstand. Enigszins verrassend viel de gelijkmaker in de vijfenveertigste minuut. Een schot van Bas van Kuringen werd van richting veranderd en verdween in het doel.

In een aantrekkelijke tweede helft wisten beide partijen kansen te creëren. Beide doelmannen voorkwamen met knappe reddingen dat er gescoord werd. De 1-2 viel door een slordigheidje achterin bij Rhode. Twee grote kansen op een gelijkspel werden niet verzilverd. Kyron Brus had de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn hakballetje had net te weinig vaart.

In de vijfentachtigste minuut kreeg Bas van Kuringen een publiekswissel na 14 jaar selectiespeler en ook Joep van de Mortel werd na 13 jaar als selectiespeler uitgezwaaid. Voorzitter Ad van Acht bedankte beide spelers voor hun inzet in al die jaren.  Ook van Rolf van den Boogaart en Bram Ooijen en trainer Hans Lathouwers werd afscheid genomen.

Komendwe zondag start de nacompetitie voor één plaats in de eerste klas. Dit zouden er nog twee kunnen worden omdat Alverna zich terugtrekt uit het zondagvoetval, zekerheid over de invulling van deze extra plaats is er op het moment van schrijven nog niet, dit wordt door de KNVB bekeken afhankelijk van de landelijke situatie. Rhode speelt de eerste wedstrijd thuis tegen SC Kruisland, regio Roosendaal. SC Kruisland is in vorm en won de laatste periode in klas 2E met grote afstand, 8 overwinningen en 1 gelijkspel.

06-06-2022 Rhode - Alverna 1-2 (1-1)
0-1 02. Owen Mbila
1-1 45+2 Floris Florussen, eigen doelpunt Alverna; schot Bas van Kuringen van richting veranderd
1-2 66. Lucas van den Heuvel

Rhode:
Paul van Heesch;  Dan van Dinten, Cas van der Linden, Joep Vermeltfoort (Pieter Verbruggen), Geert Oerlemans, Mark van der Zanden, Rolf van den Boogaart (Joep van de Mortel), Rogier Meijer (Simon van de Wetering), Bram Ooijen, Bas van Kuringen (85. Kyron Brus), Joep Brussee (Raf van den Hurk). Reserve, niet ingevallen: Daniël Pol,  Roel Smeets.

14. 00  00  00-0-00  00-00  NEC.*
* Na 16 gespeelde wedstrijden heeft NEC zich uit de competitie teruggetrokken. Uitslagen zijn daardoor vervallen, o.a. Rhode-NEC 2-2.

** Er wordt niet meer gesproken van (plaatsvervangende) winnaar periode 1-2-3, maar van HPK, MPK en LPK.
HPK = hoogst geplaatste periodekampioen in eindstand competitie
MPK = één na hoogst geplaatste periodekampioen in eindstand competitie
LPK = laagst geplaatste periodekampioen in eindstand competitie
HVCH: Kampioen Periode winnaar 1 (voor en na terugtrekken NEC)
Nemelaer: Periode winnaar 2 (na terugtrekken NEC: 2 periodes van 12 wedstrijden)
FC Eindhoven AV:  Plaatsvervangend periode winnaar (1)
Best Vooruit: Periode winnaar 2 (voor teugtrekken NEC)