5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

Zondagmiddag speelde Rhode Van Stiphout Bouw een kansloze  partij tegen directe concurrent Brabantia uit Eindhoven.
Vanaf het eerste fluitsignaal koos Brabantia de aanval. In de 2e minuut was het al raak, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Even later benutte Brabantia een penalty en stond er wel 0-1 op het scorebord. Brabantia verdubbelde de score een kwartier later. Een afstandsschot kon aanvankelijk nog worden gekeerd door doelman Paul van Heesch, maar uit de rebound werd de 0-2 binnengetikt. Het was aan Paul te danken dat Rhode met een achterstand van ‘slechts’ twee doelpunten de rust in kon gaan. Met vier knappe reddingen voorkwam hij een grotere achterstand. Rhode kwam in de eerste helft zelf tot drie kansjes. De eerste daarvan was de beste. Een voorzet van rechts door Daan van Dinten kwam terecht bij Bas van Kuringen. Hij probeerde met een volley binnenkant voet te scoren (à la Tadic), maar de bal ging naast. Een minuut later kopte Rhode uit een vrije trap tegen de lat. Aan de arbitrale leiding te zien (vlagsignaal assistent, duimpje scheidsrechter) zou een doelpunt zeer waarschijnlijk zijn geannuleerd vanwege buitenspel. De derde kans werd wederom gecreëerd door Bas: hij draaide weg bij zijn tegenstander en schoot op doel, maar zijn schot zeilde net over.

Na de pauze nam Brabantia wat gas terug. Rhode kon evenwel niet tot uitgespeelde kansen komen; Brabantia daarentegen wél. In de 50e minuut kwam de beste kans. De goed leidende scheidsrechter ging niet mee met het vlagsignaal voor buitenspel van de Rhode-assistent Martijn Oors. Naar zijn oordeel kwam de Brabantia-aanvaller van eigen helft. Brabantia stoomde op naar het Rhode-doel. Aanvoerder Geert Oerlemans kon net op tijd redding brengen met een alles-of-niets sliding. Het bleef bij 0-2. Meest opmerkelijk verder was nog de invalbeurt van twee jeugdspelers bij Rhode: Sten de Vries (17) en Joep Brussee (18). Trainer Hans Lathouwers had eerder al aangekondigd jeugdspelers ervaring in het eerste elftal op te willen laten doen.

Opstelling Rhode: Paul van Heesch, Jarno van de Meerakker, Daan van Dinten (75. Pieter Verbruggen), Geert Oerlemans, Ivo Branten, Glenn van Lieshout, Stan van de Mortel (80. Sten de Vries), Mark van der Zanden, Rolf van den Bogaart (65. Joep Brussee), Bas van Kuringen, Ryan Kreeft (75. Tobias Voets). Reserve, niet ingevallen: Jarno Thijssen.

Verslag:Ad van Acht

27-03-2022 Rhode - Brabantia 0-2 (0-2)
(0-1) 02. afgekeurd wegens buitenspel
0-1 09. Moreno Koenders, strafschop
0-2 26. Moreno Koenders, rebound binnengeschoten, na bal op paal / Paul van Heesch