Dommelpark 3
5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

Rhode had iets goed te maken tegen Best-Vooruit. Aan de uitwedstrijd van 3 oktober 2021 bewaarde Rhode immers geen goede herinneringen (7-0 verlies). Het ging echter al in de eerste minuut fout: balverlies op het middenveld stelde Best Vooruit in staat een mooie aanval op te zetten en te scoren: 0-1. Vertwijfeling bij de supporters: het zal toch niet weer ………?

Maar de Rhodenaren herpakten zich goed en dat leidde in de 8e minuut tot een eerste kans; een schot van Mark van der Zanden ging naast. Daarna creëerde Best Vooruit weer enkele kansen, die door goed verdedigings- en keeperswerk teniet werden gedaan. Halverwege de eerste helft kreeg Rhode steeds meer grip op het spel en dat leidde tot een aantal kansen: twee schoten van Bas van Kuringen werden door de Bestse keeper tot corner verwerkt, Roel Smeets schoot uit een hoekschop over en Geert Oerlemans zag zijn schot naast gaan. De laatste tien minuten van de 1e helft waren weer voor Best Vooruit. Uitstekend keeperswerk van Paul van Heesch en de paal stonden een tweede doelpunt echter in de weg. De laatste kans voor rust was voor Rhode. Rolf van den Bogaart zag zijn kopbal net over het doel gaan.

Net na rust leek Rhode weer een tegendoelpunt te krijgen, maar Best Vooruit ging te slordig om met de geboden mogelijkheid. Met veel inzet ging Rhode op jacht naar de gelijkmaker. Tot echt uitgespeelde kansen kwam Rhode evenwel niet. De verdediging van Best Vooruit had haar zaakjes te goed voor elkaar. Geert Oerlemans kon de verdediging wel een keer omspelen, maar zijn schuiver werd geblokt. Dan moet de tegentreffer maar komen uit dode spelmomenten. Daarin zat het echter steeds niet mee. Rhode ging met steeds meer risico spelen en daardoor kreeg Best Vooruit in de laatste tien minuten nog enkele goede kansen. Steeds was Paul van Heesch echter een sta-in-de weg met enkele prachtige reddingen. Zo bleef het tot het eind een spannende wedstrijd, die helaas al in de eerste minuut werd verloren; eindstand: 0-1.