Binnenweg 1
5384RE
HEESCH
tel. 0412-451166

Er stond veel op het spel zondagmiddag: Rhode strijdt voor het ontlopen van de nacompetitie en HVCH had een punt nodig om zich tot kampioen van klasse 1C te kronen. De club uit Heesch had alles al in gereedheid gebracht om het kampioenschap te vieren. Rhode liet zich niet van de wijs brengen door het vele publiek en de rookbommen die voor de wedstrijd werden afgestoken. Het wachtte geduldig op een kans, die zowaar in de 10e minuut kwam. Aanvoerder Geert Oerlemans lanceerde Kyron Brus en die probeerde de ver voor zijn doel staande keeper te verrassen, maar de bal ging naast. Een kwartier later was Kyron heel dicht bij de 0-1, nadat hij een van de keeper terugspringende bal direct naar het doel stuurde. Een verdediger bracht op de lijn redding en schoot de bal ver naar voren. Die bal leek een prooi te worden voor de uitkomende Rhodedoelman, maar hij kon de bal niet onder controle krijgen. HVCH was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te schuiven: 1-0.

In de tweede helft werd direct duidelijk dat Rhode de stand om wilde gaan buigen: het zocht agressiever de aanval. Maar HVCH kreeg de betere kansen, die echter niet verzilverd werden. In minuut 62 leek dan toch de gelijkmaker te vallen. Rogier Meijer werd vrijgespeeld en ging alleen op de doelman af. Hij wilde de bal over de vallende doelman lepelen, maar die wist er nog net een hand achter te krijgen. Uit de daaruit volgende corner volgde een kansrijke kopbal op goal, maar ook die werd net voor de lijn weggewerkt. Even later was het wel raak: Mark van der Zanden schoot een penalty vanwege hands onberispelijk in: 1-1. Snel daarna kreeg HVCH een penalty, nadat een aanvaller onreglementair gevloerd werd. Rhode-goalie Paul van Heesch pareerde de inzet knap.
De spanning in de wedstrijd was voelbaar, vooral bij HVCH. Er kwamen aan beide kanten tot in de laatste minuut nog goede kansen. Voor Rhode was Rogier Meijer 2x heel dichtbij. In de 79e minuut werd een inzet van hem nog net tot corner verwerkt en in de laatste minuut van de blessuretijd kopte hij uit een corner tegen de kruising. Zo eindigde de wedstrijd net als op de Neul in 1-1. Het kampioensfeest in Heesch kon beginnen en voor Rhode komt de nacompetitie nu akelig dichtbij, terwijl dit seizoen niet van de kampioen werd verloren.