Verdienstelijk gelijkspel van Rhode in Erp

Den Uil 3
5469CG
ERP
tel. 0413-210518

Op sportpark “Den Uil” in Erp sleepte Rhode een verdienstelijk gelijkspel uit de strijd ondanks dat Erp stoute plannen had. Erp wilde namelijk  de traditie doorbreken van 10 jaar lang geen thuisoverwinning op Rhode behaald. In de rust zag het er overigens goed uit voor Erp met een voorsprong van 2 – 0.  Het leek er op dat Erp inderdaad de slechte traditie zou doorbreken en eindelijk Rhode nog eens met een nederlaag naar Sint-Oedenrode terug  zou sturen. Echter, Rhode dacht hier anders over en na 94 minuten stond een gelijke stand op het scorebord: 2 – 2.

In de eerste helft was Erp duidelijk de bovenliggende partij. De thuisploeg startte fel en creëerde ook meteen enkele kansjes. Rhode bood verdienstelijk tegenspel, maar kon niet verhinderen dat Erp in de zestiende minuut op voorsprong kwam. Op een knappe omhaal van Knud van de Heuvel was Rhode-doelman Paul van Heesch kansloos Erp bleef makkelijk combineren en drong Rhode in de verdediging.  Juist op het moment dat Rhode wat beter in de wedstrijd kwam, sloeg Erp opnieuw toe. Een fraaie kopbal van Luuk van der Steen in de achtendertigste minuut betekende 2 – 0 . Met deze voorsprong van Erp gingen beide teams de rust in, in de veronderstelling dar Erp de voorsprong wel zou kunnen uitbouwen in de tweede helft.

Het kantelpunt van de wedstrijd was minuut vijfenvijftig. Een handsbal in het strafschopgebied van Erp betekende een strafschop voor Rhode en een rode kaart voor een Erp-verdediger. Mark van der Zanden benutte de strafschop feilloos en Rhode herpakte zich knap na de mindere eerste helft. Het geloof dat er een punt te behalen viel, gaf Rhode moed. Met veel inzet werd gestreden en Erp werd steeds meer in de verdediging gedrukt. Dit betekende niet dat Erp geen kansen kreeg, in tegendeel. Beide teams streden voor wat ze waard waren en er kwamen kansen over en weer. In de achtenzeventigste minuut  scoorde Rhode-aanvoerder  Geert Oerlemans de gelijkmaker. In de laatste tien minuten kon de wedstrijd nog alle kanten uit, zowel Erp als Rhode kreeg  kansen op de overwinning. In de vierennegentigste minuut had Mark van der Zanden Rhode naar de overwinning kunnen/moeten schieten, helaas schoot hij over. Zo eindigde deze, in de tweede helft, spannende wedstrijd in een gelijkspel.