Rhode verliest belangrijke wedstrijd tegen Berghem Sport

Dommelpark 3
5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

In een wedstrijd  waarin de belangen voor beide partijen groot waren, heeft Rhode het onderspit moet delven tegen Berghem Sport. Zowel Rhode als Berghem Sport behoren tot de kandidaten die nacompetitie moeten spelen voor klassebehoud. De winnaar van deze partij zou het beste perspectief krijgen om de nacompetitie te ontlopen.

De wedstrijd begon met fel voetbal van beide zijden. Zowel Rhode als Berghem Sport toonde de wil om de wedstrijd te winnen. Dit leverde de eerste kans op voor Rhode. In de vierde minuut werd  een corner tegen de binnenkant van de Berghem- goal gekopt. Maar in de negentiende minuut scoorde Simon van de Wetering 1 – 0 voor Rhode. Direct daarna kwam Berghem bijna op 1 – 1, een knappe redding van Paul van Heesch voorkwam dit. In de  vijfentwintigste minuut viel uit het niets de 1 – 1 en drie minuten later werd het via een fraaie kopbal 1 – 2. Tot op dat moment waren de partijen redelijk aan elkaar gewaagd. Het kantelpunt van de wedstrijd was minuut 30: een ongelukkige botsing met de keeper van Berghem Sport betekende rood voor Bas van Kuringen. Op dat moment ging  Berghem Sport makkelijker voetballen, zonder echt gevaarlijk te worden.

In de zevenenzestigste minuut werd de wedstrijd beslist door het derde doelpunt van Berghem Sport. Beide teams creëerden nog wel kansen, een tweede doelpunt van Rhode werd nog afgekeurd. Het voetbal was degradatievoetbal: hard werken van beide kanten, met eveneens van beide kanten  matig voetbal.

12-05-2022 20:00 Rhode - Berghem Sport 1-3 (1-2)