Rhode Vrouwen 1 wint met 9-0 van Mierlo Hout

5e klasse 4

1 maart 2020 10:00

W.A.L.M. (Wil) van der Loo

Onbekend

In heerlijk voetbalweer wint Rhode Vrouwen 1 ruim van Mierlo Hout afgelopen. Dit maakt een einde aan de reeks van vier verloren wedstrijden. Met maar liefst zes doelpuntenmakers was Rhode te sterk voor de tegenstander. Dankzij de drie punten is Rhode een plekje gestegen op de ranglijst (8e).

In de eerste tien minuten bleek al snel dat Rhode sterker was. Er werden kansen gecreëerd en na twintig minuten spelen was het raak. Lisanne kreeg de bal aangespeeld en schoot hem van afstand over de keeper het doel in. Eén minuut later was het weer raak, 2-0 door Nikki. De bal was in de eerste helft vrijwel alleen op de helft van Mierlo Hout. In de 26e minuut was het Daisy die de voorsprong uitbreidden.  Doordat de keepster van Mierlo Hout een terugspeelbal oppakte, kreeg Rhode een indirecte vrije trap mee. Ondanks dat het gehele elftal van Mierlo Hout in het doel stond, wist Anneke te scoren. Nog geen twee minuten later wist ook Sylvie te scoren. Al vallend wist ze de keepster van Mierlo Hout te verrassen. Zo stond Rhode Vrouwen 1 in de rust comfortabele 5-0 voorsprong.

Mierlo Hout kwam in de eerste minuten van de tweede helft sterk terug. Alhoewel ze in de eerste helft ook een paar kansjes hadden, creëerde ze er in de tweede helft meer. Echter stond de verdediging van Rhode goed en bleef het tegendoelpunt uit. Na twintig minuten spelen in de tweede helft viel het zesde doelpunt voor Rhode dankzij Esther. Niet veel later wist Daisy haar tweede te scoren. Nadat ze een op een kwam met de keeper wist ze de bal nog net het doel in te werken. En één minuut later was het opnieuw Esther met haar tweede doelpunt. Nikki scoorde in de 75e minuut de 9-0 en ook haar tweede doelpunt.

Rhode bleef op zoek naar het tiende doelpunt. Nikki was dichtbij, maar de bal kaatste via onderkant lat uit het doel. Ook Mierlo Hout kwam in de tweede helft steeds meer op, maar de kansen werden gesmoord door de verdediging van Rhode.

Volgende week speelt Rhode Vrouwen 1 uit tegen Sparta´25 Vrouwen 1. Momenteel bezet Rhode de achtste plaats, waar Sparta op nummer 1 staat. Om tien uur wordt er in Beek en Donk afgetrapt.