5e klasse 4

6 oktober 2019 10:00

Theo Driessen

Onbekend

In de regen verliest Rhode Vrouwen 1 haar eerste thuiswedstijd tegen ST Avesteyn/Heestwijk Vrouwen 3.  Nadat op 22 september maar net werd verloren tegen Bavos Vrouwen 1, was het ook deze week weer een spannende wedstrijd.

In de eerste vijf minuten was de bal enkel op de helft van de tegenstander, maar een goal viel helaas niet. Na een kwartier spelen kwam Avesteyn ook steeds beter in de wedstrijd. Dit leidde zowaar tot een grote kans. Maar een fantastische redding van Lenny in de 17e minuut van de eerste helft zorgde ervoor dat het 0-0 bleef.  In de 38e minuut kwam Avesteyn weer met een goede aanval op. Tijdens het verdedigen kwam Floor vervelend ten val. Rhode was hierdoor afgeleid, wat resulteerde in een doelpunt voor Avesteyn. Gelukkig voor Rhode was er voor al gefloten voor de ongelukkige val van Floor en telde het doelpunt niet. In de 44e minuut was er dan eindelijk weer een grote kans voor Rhode na wat kleinere kansen voor Nikki en Linde. Na een goede opbouw vanaf de verdeding en het middenveld viel de bal in de voeten bij Nikki. Helaas kreeg ze de bal op een haar na niet in het net geschoten. Zo was de ruststand dan ook 0-0.

Rhode begon de tweede helft sterk. Dit werd dan ook beloond met een doelpunt in de 50e minuut voor Nikki! Daarna waren Rhode en Avesteyn enorm aan elkaar gewaagd, Avesteyn begon steeds beter te voetballen en creeërden zij steeds meer kansen. Die kansen werden steeds groter. In de 68e minuut was het dan ook raak en lag de bal in het net van Rhode, 1-1.  Hierna bleven de vrouwen van Avesteyn gevaarlijk. Vanaf minuut 75 hing de 1-2 in de lucht.  Joyce stond ijzersterk te verdedigen. Ze haalde de bal van de lijn en met meerdere slidingen zorgde ze ervoor dat Lenny er niet aan te pas hoefde te komen. Helaas zwakte Rhode in de laatste vijf minuten nog af en belandde de bal opnieuw in het doel van Rhode. In de 88e minuut viel dan toch de 1-2.  Helaas pakt Rhode Vrouwen 1 in haar eerste thuiswedstrijd geen punten en wordt er maar net verloren van Avesteyn.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Nijnsel Vrouwen 2 op de planning. Om 10 uur wordt er afgetrapt in Nijnsel. Ook dit belooft een spannende wedstrijd te worden. Zowel Nijnsel als Rhode heeft twee wedstrijden gespeeld en twee verloren. Het is een wedstrijd tussen de nummer 10 van de ranglijst tegen ons, de nummer 9.