1e klasse C

14 oktober 2018 14:30

Robin Koster

Onbekend

Net als vorige week in Best zagen we nu ook op de Neul een wedstrijd waarin beide promovendi elkaar weinig of niets toegaven. De 2-2 eindstand was een juiste weergave van de onderlinge krachtsverhoudingen, ook al viel de gelijkmaker van de zijde van Prinses Irene pas diep in blessuretijd.

20181014 HvA 143154 De Neul Rhode 1- Prinses Irene 1 03' Bal voorbij Rhode doel na voorzet Jeroen Bekkers 8 Prinses Irene
03' Bal voorbij Rhode doel na voorzet Jeroen Bekkers 8 Prinses Irene

Vanaf de aftrap hadden de Nistelrodenaren het beste van het spel, zonder dat dit tot echt grote kansen leidde. In de 19e minuut viel pas de eerste echt grote mogelijkheid van Rooise zijde te noteren. Na een prachtige voorzet werd de bal echter in de loop net over het doel gekopt. Een paar minuten later had Rhode wederom dé kans om 1-0 binnen te koppen, maar de kopbal van Kyron Brus belandde op het aluminium.

Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak. Prinses Irene zette een aanval over de rechterflank op. De voorzet vanaf de zijlijn werd echter door Paul van Heesch verkeerd ingeschat zodat het voor Tim van den Brand een koud kunstje was de 0-1 op het bord te brengen. Met deze stand werd de thee opgezocht.

Na rust een omgekeerd beeld. Rhode voetbalde veel beter en werd ook via de flanken verschillende keren gevaarlijk. Prinses Irene kon door de Rooise dadendrang niet echt onder de druk vandaan komen. Het was wachten op de gelijkmaker. Deze viel na de zoveelste aanval in de 76e minuut. Simon van de Wetering kon nog net de punt van zijn schoen tegen een voorzet van Daan van Dinten zetten en zo de doelman kansloos laten. Na de gelijkmaker drukte Rhode door en werd via Simon van de Wetering en Junior Dosso nog verschillende keren levensgevaarlijk. Ook Prinses Irene liet zich niet onbetuigd en dook nog verschillende keren gevaarlijk voor het Rooise doel op. Met wat kunst- en vliegwerk bleef de stand echter gelijk. In de 81e minuut moest Prinses Irene wederom buigen. Na een hoekschop werd de bal laag op doel geschoten, deze smoorde in een kluwen van spelers, waarrna Joep van de Mortel de voorsprong liet aantekenen.

De laatste tien minuten leek er voor Rhode weinig meer aan de hand. Prinses Irene probeerde het wel maar kon het slotoffensief niet bekronen met de gelijkmaker. Diep in blessuretijd echter kon de Rooise verdediging een corner niet weggewerkt krijgen. De daarop volgende scrimmage leidde uiteindelijk dan toch tot de (verdiende) gelijkmaker. Zuur voor Rhode dat op weg leek naar haar tweede zege, maar op basis van het spelbeeld een terechte uitslag.
20181014 HvA 161940z Rhode-Prinses Irene 2-2 93' hoekschop, via scrimmage binnengetikt 2
2-2 93' hoekschop, via scrimmage binnengetikt door 2 (derde pr.Irenespeler van links)

Rhode 1 - Prinses 1

Opstelling:
Paul van Heesch (1); Joep Vermeltfoort (2), Roel Smeets (3), Joep van de Mortel (4), Bas van Kuringen (5), Mart Krüsemann (6), Glenn van Lieshout (7) (80. Serge Voss(13)), Geert Oerlemans (8), Kyron Brus (9) (71. Junior Dosso (12)), Simon van de Wetering (10) (85. Coen van Langen (15)), Daan van Dinten (11) Reserve, niet ingevallen: Jarno Thijssen.

14-10-2018 Rhode 1 - Prinses Irene 1 2-2 (0-1)

(29.) Kyron Brus kopt bal tegen paal
0-1 (35.) Tim van den Brand
1-1 (77.) Simon van de Wetering, bal via binnenkant paal
2-1 (82.) Joep van de Mortel
2-2 (90+3) Koen Pittens
(90+6) einde wedstrijd

20181014 HvA 143918z Rhode-Prinses Irene 11' Roel Smeets 3 in duel, bij hoekvlag
11' Roel Smeets 3 in verbeten duel, zelfs bij de hoekvlag
20181014 HvA 143943z Rhode-Prinses Irene 11' voorzet Pr Irene, bal weggestompt door Paul van Heesch 1
11' voorzet Prinses Irene, bal weggestompt door Paul van Heesch 1
20181014 HvA 153443z Rhode-Prinses Irene 48' Rhode voorzet
48' Rhode voorzet
20181014 HvA 154343z Rhode-Prinses Irene 57' Rhode hoekschop, Mart Krusemann 6 kopbal
57' Rhode hoekschop, Mart Krüsemann 6 kopbal
20181014 HvA 155225z Rhode-Prinses Irene 66' doelkans Rhode, na hoekschop en schot op doel
66' doelkans Rhode, na hoekschop en schot op doel
20181014 HvA 155632z Rhode-Prinses Irene 70' spelsituatie na wissel, Simon van de Wetering, scheidsrechter Robin Kolster uit Breskens
70' spelsituatie na wissel, voorgrond Simon van de Wetering, scheidsrechter Robin Kolster uit Breskens
20181014 HvA 161907z Rhode-Prinses Irene 93' Pr Irene vrije trap, wordt hoekschop
93' Prinses  Irene vrije trap, wordt hoekschop

Verslag: Danny van de Kerkhof
Foto's: René Verbruggen
Statistieken en foto's: Harry van Aarle