1e klasse C

28 oktober 2018 14:30

J.P.M. Loontjens

Onbekend

Rhode wilde na 3 maal op rij een gelijkspel graag weer eens een keer winnen. Daar zag het ook lang wel naar uit. Rhode was met name in de 2e helft de betere ploeg en kreeg ook volop kansen, maar zoals zo vaak gebeurt als je zelf niet scoort lukt dat uiteindelijk de tegenstander wel. Met een “lucky” goal  in de 85e minuut konden zij de 3 punten pakken.

In de eerste helft waren Rhode en Nemelaer goed aan elkaar gewaagd. Beiden speelden met veel inzet, wel af toe wat slordig. Voor Simon vd Wetering waren er al snel 2 kansen in resp. de 2e en 9e minuut. Daarna ging de eerste kans voor Nemelaer voorlangs. Toen was het weer de beurt aan Rhode met kansen in de 11e en 12e minuut en opnieuw ene schot van Nemelaer in de 16e minuut voorlangs. Vervolgens kregen Rhode via Geert Oerlemans in de 20e minuut en Nemelaer in de 26 en 27e minuut fraaie kansen.  Vervolgens nogmaals een drietal kansen voor Rhode en één voor Nemelaer. Veel kansen, maar toch een 0-0 ruststand.

Na rust trok Rhode het spel weer naar zich toe, net zoals in de laatste weken steeds is gebeuerd, en zette Nemelaer flink onder druk. In de 53e minuut werd Simon vd Wetering op de rand van de zestien onderuit gehaald, Daan van Dinten schoot de vrije trap in de kruising, maar de keeper wist de bal te stoppen. Martij van Boerdonk raakte de paal, en er kwamen nog veel meer grote kansen, maar de keeper had een goede dag en het doelpunt wilde maar niet vallen.  En bij een van de spaarzame aanvallen van Nemelaer hadden zij wel succes. De keeper van Rhode kreeg een terugspeelbal niet tijdig onder controle, verdedigde de bal uit, maar die werd opgepikt door Bart van Esch, die zag zijn kans schoon en schoot van 35 meter de bal in het lege doel, 0-1. Rhode kwam toen in de extra speeltijd nog heel dicht bij de gelijkmaker toen een vrije trap van Bas van Kuringen op de doellijn werd gestopt.

20181028 HvA 143400z de Neul Rhode1-Nemelaer1 3' Nemelaer vrije trap
03' Nemelaer vrije trap
20181028 HvA 143831z de Neul Rhode 1 - Nemelaer 1 7' Rhode kans, maar buitenspel Simon vd Wetering
07' Rhode kans, maar buitenspel Simon van de Wetering
20181028 HvA 144051z Rhode 1 - Nemelaer 1 9' spelmoment
09' spelmoment
20181028 HvA 144320z Rhode 1 - Nemelaer 1 12' Rhode kans, Geert Oerlemans voorzet vanaf achterlijn, doelman pakte bal
12' Rhode kans, Geert Oerlemans voorzet vanaf achterlijn, doelman pakte bal
20181028 HvA 153454z Rhode 1 - Nemelaer 1 47' Rhode hoekschop, bal voorbij doel
47' Rhode hoekschop, bal voorbij doel
20181028 HvA 154013z Rhode 1 - Nemelaer 1 53' vrije trap Roel Smeets l, doelman Kamile de Jong r sloeg hoge bal uit doel
53' vrije trap Roel Smeets (l), doelman Kamile de Jong (r) stompte hoge bal uit doel
20181028 HvA 162203z Rhode 1 - Nemelaer 1 95' Rhode hoekschop, Paul v Heesch ook mee
95' Rhode hoekschop, Paul van Heesch ook mee

Opstelling:
Paul van Heesch (18); Daan van Dinten (2), Roel Smeets (3), Martijn van Boerdonk (4), Joep Vermeltfoort (5) (71. Bas van Kuringen (16)); Mart Krüsemann (6), Glenn van Lieshout (7) (86. Stan van de Mortel (14)), Geert Oerlemans (8), Kyron Brus (9), Simon van de Wetering (10), Joep van de Mortel (11). Reserve, niet ingevallen: Ard Groenendijk (1), Brent van de Wijdeven (13).

Rhode 1 - Nemelaer 1 0-1
21' Daan van Dinten redt op doellijn
75' rood (2x geel) Giel van de Ven, Nemelaer
79' Martijn van Boerdonk kopt bal tegen paal
0-1 85' Bart van Esch