A.M.A.H. Vereijken

Onbekend

Opnieuw kon Rhode tegen een lager geklasseerde ploeg de volle winst pakken en daarmee deed het dus goede zaken om uit de buurt van de onderste regionen te blijven.
20190310 HvA 143004z Rhode1-Brabantia1 handen schudden

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor Martien Scheutjens, onlangs overleden, en meer dan 66 jaar lid van Rhode, o.a. als penningmeester en jeugdvoorzitter. De weergoden deden niet mee aan deze minuut stilte, met code oranje was goed voetbal eigenlijk niet mogelijk. Hoge ballen kwamen soms als een boemerang terug en op een bepaald moment lag zelfs het doelnet boven op de doellat. Het resultaat was een rommelige pot voetbal. Beide ploegen kregen een aantal kansen om te scoren, een doelpunt van Rhode werd wegens buitenspel afgekeurd, Brabantia was  gevaarlijk uit counters via de vleugel,  maar de voorzetten gingen meestal voorlangs. Bij Rhode waren de beste kansen voor de verdedigers, tweemaal voor Stan van de Mortel, en een inzet van Roel Smeets, uit een corner, werd op de lijn gestopt. De beste kans voor Brabantia kwam in de 39e minuut, de spits werd met een dieptepass gelanceerd, maar zijn schot ging net naast.
20190310 HvA 143318z Rhode1-Brabantia1 01' Rhode aanval onderschept, harde zijwind mee, Geert Oerlemans 8, Daan v Dinten 2

20190310 HvA 143720z 05' Rhode1-Brabantia1 Rhode hoekschop, stormachtige wind

Brabantia had in de 2e helft de wind in de rug en wilde daar graag direct van profiteren, al meteen na de aftrap kwam de eerste kans, die leverde nog niets op. In de 53e minuut was het wel raak, een voorzet van rechts bereikte de spits die de bal eenvoudig kon binnen werken, 0-1.  Maar de kracht van Rhode dit seizoen is dat ze niet gauw bij de pakken gaan neerzitten en ook nu werd er een schepje bovenop gedaan. Dit had al snel resultaat. Een scherpe voorzet van rechts (60 min.) draaide terug het veld in en kwam via een Rhode speler bij Mart Krüsemann, die de bal hard in de kruising joeg, 1-1. In de 69e minuut werd het zelfs 2-1. Het was een gelijksoortige situatie, en ditmaal werd Simon van de Wetering in stelling gebracht, met een prachtig boogballetje over de keeper was het raak. In de blessuretijd kreeg Brabantia nog een goede kans op de gelijkmaker, de harde kogel van links werd echter door de Rhode keeper zonder al te veel problemen gestopt, uitslag 2-1.
20190310 HvA 150840z 36' Rhode1-Brabantia1 Rhode vrije trap Mark van der Zanden bal ver langs doel

20190310 HvA 154352z 53' Rhode1-Brabantia1  0-1 wel geen buitenspel, scheidsrechter Amaranth Vereijken, Martijn v Boerdonk, Joep Vermeltfoort, Paul en Adrie v Heesch
53' Rhode1-Brabantia1  0-1 wel/geen buitenspel, scheidsrechter Amaranth Vereijken, Martijn v Boerdonk, Joep Vermeltfoort, Paul en Adrie v Heesch
20190310 HvA 162351z 95' Rhode1-Brabantia1 Brabantia hoekschop keeper Vincent Staals mee, Paul van Heesch stompt bal weg
95' Brabantia hoekschop, keeper Vincent Staals mee, Paul van Heesch stompt bal weg

10-03-2019 Rhode 1 - Brabantia 1 2-1 (0-0)
(1-0) (05.) Geert Oerlemans, doelpunt afgekeurd wegens buitenspel
0-1 (53.) Ferry Aerts
1-1 (60.) Mart Krüsemann
2-1 (69.) Simon van de Wetering
94:15 einde wedstrijd