0 - 3

1e klasse C

26 mei 2019 14:30

Onbekend

Rhode | Van Stiphout Vooruit heeft het seizoen bij Prinses Irene met een 0-3 overwinning kunnen afsluiten. Het eindigde daardoor keurig op een zevende plek, een prima resultaat waar vooraf iedereen voor getekend zou hebben.

Alhoewel er in feite niets meer op het spel stond gingen zowel Prinses Irene als Rhode voor de overwinning. Dat had vooral te maken met het feit dat er bij beide teams de nodige mensen afscheid namen. Bij Rhode trainer/coach Theo van Lieshout en spelers Martijn van Boerdonk, Mart Krüsemann en Ard Groenendijk en van de staf assistent scheidsrechter Adrie van Heesch en verzorgster Eline Tjallinks.

Prinses Irene begon het beste aan de wedstrijd, had veel balbezit, maar deed daar weinig mee. In de 18e minuut kon het bijna profiteren van een slordigheidje achterin, maar de rooise doelman voorkwam erger. Na een minuut of 20 kwamen de eerste kansen voor Rhode en in de 22e minuut was het ook al meteen raak. Een voorzet op maat van Daan van Dinten vanaf de zijlijn werd door Stan van de Mortel fraai ingekopt, 0-1. In de 29e minuut werd het 0-2. Een corner werd teruggelegd op Roel Smeets, die gooide de bal voor de goal, de verdediging van Irene wist er geen raad mee, maar Stan van de Mortel wel. Vlak voor rust was er een kansje voor Irene, doelman Paul van Heesch redde wel, maar ging door zijn enkel en na rust mocht Ard Groenendijk zijn afscheid bij Rhode extra glans gaan geven.

Rhode begon uitstekend aan de 2e helft. Met een steekpass werd Mart Krüsemann gelanceerd, hij had het zelf af kunnen afmaken, maar legde de bal breed op Serge Voss, die rustig voor de 0-3 kon zorgen. Daarna gebeurde er, voetballend gezien, eigenlijk niet meer zo veel. Alle tijd dus voor de applauswissels. In de 60e minuut werd Mart Krüsemann gewisseld, hij was jarenlang een vaste kracht op het middenveld scoorde regelmatig o.a. de beslissende treffer 2 jaar geleden in de kampioenswedstrijd tegen Avanti. Vervolgens verliet aanvoerder Martijn van Boerdonk in de voorlaatste minuut het veld door een erehaag van de spelers. Martijn speelde 14 jaar in Rhode 1 en was een voorbeeldig sportman.

26-05-2019 Prinses Irene 1 - Rhode 1 0-3 (0-2)
0-1 (22.) Stan van de Mortel
0-2 (29.) Stan van de Mortel
0-3 (59.) Serge Voss