1e klasse C

18 november 2018 14:30

Onbekend

Alverna maatje te groot voor Rhode

Rhode liep voor het eerst dit seizoen tegen een flinke nederlaag aan. Met maar liefst 5-1 ging het de boot in tegen Alverna dat bijna de gehele wedstrijd duidelijk de betere was.

Alverna begon al meteen goed aan de wedstrijd er werd snel en goed gecombineerd en Rhode liep een beetje achter de feiten aan. Na een minuut of 10 herstelde Rhode zich wel, maar dit leverde nog geen kansen op. Alverna kreeg die wel, en na 15 minuten was het dan ook al raak, een voorzet van links ging voorlangs, doelman Paul van Heesch ging er achteraan, maar de rechtsbuiten was hem te snel af en zijn voorzet kon vervolgens gemakkelijk in het lege doel gewerkt worden, 1-0. Pas na 25 minuten kreeg Rhode de eerste kans, Paul Smeets maakte de bal vrij en schoot hem in de kruising, maar de keeper stopte de bal. En in plaats van de gelijkmaker voor Rhode scoorde Alverna een paar minuten later wel. Het was een rommelige situatie die ontstond uit een voorzet, mogelijk werd de verdediging gehinderd door de laagstaande zon, 2-0. Vervolgens waren er nog een drietal kansen voor Alverna en een kans uit een vrije trap voor Rhode.

Na rust bracht Rhode een extra spits in en deed er een schepje boven op. Alverna wankelde even. Er waren 2 kansen voor Kyron Brus, de eerste ging net naast de tweede werd over gekopt. Maar in de 55e minuut viel de beslissing. Balverlies aan de zijlijn werd genadeloos afgestraft, vanaf de achterlijn werd de bal voorgezet en simpel binnen gewerkt, 3-0. In de 75e minuut kon Rhode iets terug doen, uit een vrije trap van Daan van Dinten werd het 3-1. Maar een paar minuten later was het al weer de beurt aan Alverna, ook uit een vrije trap, na een ongelukkige handsbal, werd het 4-1. Daarmee was de ellende nog niet voorbij, in de 84e minuut werd een voorzet via binnenkant binnen gekopt, 5-1.