86'

1e klasse C

20 januari 2019 14:30

Onbekend

Zondag kon Rhode de eerste competitiehelft afsluiten met een nuttige overwinning op Oirschot Vooruit, hiermee werd weer wat afstand genomen van de onderste regionen. Met de rust stond Rhode nog met 0-1 achter, bovendien moest ook doelman Paul van Heesch door een blessure afhaken, maar uiteindelijk kon Rhode na rust toch nog de winst pakken.
20190120 HvA 142900z De Neul Rhode1-Oirschot Vooruit1 00' OV handen schudden

20190120 HvA 142856z De Neul Rhode1-Oirschot Vooruit1 00' Rhode 1 voorstellen aan publiek

20190120 HvA 143122z De Neul R1-OV1 00' net voor de aftrap,  overzichtsfoto
Rhode 1-Oirschot Vooruit 1, net voor de aftrap, na de eerste behoorlijke nachtvorst

Rhode startte met de nodige energie en kreeg in het eerste kwartier ook wel een aantal mogelijkheden, maar geen echte kansen. Daarna nam Oirschot Vooruit langzaam de touwtjes in handen, Oirschot speelt verzorgd voetbal, combineerde aardig, maar ook zij hadden moeite om echte kansen te creëren. In de 17e minuut kwam een eerste kans uit een vrij trap, onder in de hoek, die werd gestopt. In de 20e minuut was het wel raak. Een voorzet van rechts ging voorlangs, maar werd opgepikt en uit een fraaie 1-2 combinatie zette Fons Meeuwis de 0-1 op het bord. Oirschot Vooruit hield wel een veldoverwicht, maar dit leverde eigenlijk weinig op. Voor Rhode waren er nog een paar kansen uit een vrije trap van Simon van de Wetering, een voorzet van Daan van Dinten en een schot van Stan van de Mortel.

20190120 HvA 143834z De Neul R1-OV1 07' Rhode voorzet, kans Simon vd Wetering maar onder hoge bal door, Serge Voss 9
20190120 HvA 144854z De Neul R1-OV1 17' OV vrije trap, Paul v Heesch pakt bal onder in hoek
17' Oirschot Vooruit vrije trap, Paul v Heesch pakt bal onder in hoek

Na rust mocht Ard Groenendijk het doel gaan verdedigen, heel veel problemen had hij daar niet mee, want Rhode nam het initiatief in handen. Dit ging vooral op basis van inzet, want hoewel het veld er prachtig uit zag was het toch wat glad en dit kwam het spel niet ten goede. Kansen kwamen er wel, in de 61e minuut kwam Geert Oerlemans na een 1-2 combinatie vrij voor goal, maar de keeper van Oirschot was hem te snel af. Een minuut later kwam er weer een goede kans, Serge Voss schoot de bal, via de vingertoppen van de doelman, rakelings voorlangs. Het doelpunt viel uiteindelijk wel, Roel Smeets mocht in de 74e minuut een strafschop verzilveren, een verdediger van Oirschot gebruikte zijn handen in een duel met Simon van de Wetering, 1-1. In de 80e minuut ging een schot van Mark van der Zanden rakelings over. In de 84e minuut had Oirschot een kans toen uit een corner de bal rakelings voorbij het doel ging. In de 86e minuut was het weer raak voor Rhode, een fraaie aanval die bij Bas van Kuringen begon en vervolgens door Serge Voss werd voorgezet en door Glenn van Lieshout prima werd ingekopt, 2-1. Oirschot Vooruit zetten nog even alles op alles, maar dit leverde niets op.

20190120 HvA 152113z De Neul R1-OV1 rust 51' Eline Tjallinks, Paul van Heesch, dizzy na onvrijwillige duikeling en gezicht op grond, Adrie v Heesch
rust 51' Eline Tjallinks, Paul van Heesch, dizzy na onvrijwillige duikeling en gezicht op harde kunstgrasmat, Adrie van Heesch
Scheidsrechter Jean-Pierre Loontjes liet de vrije trap niet meer nemen, en floot na minuut wachten in de kou voor de rust.
20190120 HvA 152225z De Neul R1-OV1 rust 51' Eline Tjallinks, Paul v Heesch met geschaafd rood gezicht, na val op harde kunstgrasmat en terugstuiteren met hoofd
rust 52' verzorgster Eline Tjallinks, Paul van Heesch met geschaafd rood gezicht, na val op harde kunstgrasmat en terugstuiteren met hoofd
Enkele minuten later kon Paul, met ondersteuning, van het veld af lopen.

20-01-2019 Rhode 1 - Oirschot Vooruit 1 2-1 (0-1)

Opstelling:
Paul van Heesch (46. Ard Groenendijk); Daan van Dinten (64. Bas van Kuringen), Roel Smeets, Martijn van Boerdonk, Brent van de Wijdeven; Stan van de Mortel, Glenn van Lieshout, Geert Oerlemans; Serge Voss (89. Paul Smeets), Simon van de Wetering, Mark van der Zanden. Reserve, niet ingevallen: Joep Vermeltfoort, Kyron Brus, Joep van de Mortel.

20190120 HvA 143006z De Neul R1-OV1 reservebank met spelers en begeleiders
00' reservebank Rhode met spelers en begeleiders

ED1 20190118 HvA 133646 ED door Pascal Snijders, Mark van der Zanden 'terug na een dubbel jaar'
Eindhovens Dagblad voorbeschouwing door Pascal Snijders, Mark van der Zanden 'terug na een dubbel jaar'
ED2 20190121 HvA 095121 Eindhovens Dagblad verslag Pascal Snijders, Rhode wipt over Oirschot heen