Datum

16 december 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Tegen titelkandidaat nummer 1,  Juliana'31 uit Malden, speelde Rhode een kansloze wedstrijd. In een ijzig koud Malden, waar 's-morgens de sneeuw nog van het kunstgras werd verwijderd, werd de uitslag 4-1.
Juliana'31 wordt geleid door trainer / coach  Remko Bicentini, tevens bondcoach van Curaçao en nog enige tijd assistent van Patrick Kluivert.  Juliana'31degradeerde de laatste twee jaar  twee maal, dus van de derde divisie naar de eerste klas. Rhode promoveerde de laatste drie jaar van de derde naar de eerste klas. Het verschil was duidelijk te merken op het veld.
In de eerste helft was het een eenzijdige wedstrijd en was Juliana'31 constant op de helft van Rhode te vinden. Rhode probeerde wel de aanval te zoeken, maar kwam duidelijk tekort. De eerste twintig minuten wist Rhode de schade nog te beperken, enerzijds door goed keeperswerk van Paul van Heesch, anderzijds door slordig omgaan met de kansen door Juliana'31. Het overwicht van Juliana'31 werd in de twintigste en tweeëntwintigste minuut uitgedrukt: eerst kopte Bart Schiks de 1–0 binnen en twee minuten later lag de 2-0 in het net. Thijs Hendriks schoot uit een kluts raak. In het vervolg van de eerste helft kon Juliana het veldoverwicht niet meer uitbreiden en werd de rust bereikt met een 2–0 voorsprong voor de thuisploeg.

In de tweede helft bood Rhode meer weerstand, echter tot kansen leidde dit niet. Juliana bleef de beter voetballende ploeg en kreeg ook nu volop kansen om verder uit te lopen. Als de beter voetballende ploeg de kansen niet benut, dat valt er soms nog wel eens een goaltje voor de tegenstander. Zo ook nu. In de eenenzeventigste minuut knalde Daan van Dinten vrij onverwachts de 2–1 binnen (Stan vd Mortel raakte bal nog aan). En zo waar waren er optimistische  Rhode-toeschouwers die nog geloofden in een stunt. Zo ver liet Juliana'31 het echter niet komen en drukte haar meerderheid uit met een derde doelpunt gescoord door Daley Hoogakker in de negenenzeventigste minuut. Weg Rhode-droom!! Toch kwam er nog een kansje voor Rhode, maar Kyron Brus lepelde de bal over het doel. In de laatste minuut schoot Daley Hoogakker de 4–1 binnen en daarmee was het verschil nog matig uitgedrukt.

Aanstaande dinsdag speelt Rhode om 20:30 u de tweede helft tegen Woezik omdat vorige week deze wedstijd in de rust werd gestaakt wegens ziekte van de scheidsrechter. De ruststand is 0 – 0.

16-12-2018 Juliana'31 1 - Rhode 1 4-1 (2-0)
1-0 (21.) Bart Schiks
2-0 (22.) Thijs Hendriks
(30) Thijs Hendriks schiet bal op de lat
2-1 (71.) Stan van de Mortel (Daan van Dinten schoot op doel, bal van richting veranderd door Stan)
3-1 (79.) Daley Hoogakker
4-1 (90.) Daley Hoogakker