Datum

19 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vóór de aanvang van de wedstrijd werd aanvoerder Martijn van Boerdonk gehuldigd voor zijn driehonderdste wedstrijd in Rhode 1. Martijn speelde 14 seizoenen in Rhode 1 en zal volgend seizoen in een lager elftal gaan voetballen.
20190519 HvA 142931z De Neul Rhode 1 - Best Vooruit 1 voor aftrap huldiging Martijn v Boerdonk 300e, voorzitter Ad van Acht 20190519 HvA 142936 Neul Rhode 1 - Best Vooruit 1 300e wedstrijd Martijn v Boerdonk, tevens afscheidsthuiswedstrijd

300e competitie-/bekerwedstrijd in Rhode 1: Martijn v Boerdonk, tevens afscheidsthuiswedstrijd

In een wedstrijd , waarin voor beide teams niets meer op het spel stond voor de einstand of de stand in de derde periode, was het eerste half uur het aantrekkelijkste deel van de wedstrijd. Van beide kanten werd fel gestreden en over en weer werden kansen gecreëerd. Reeds in de eerste minuut dwong Rhode een kans af via Simon van de Wetering. Uit de corner die volgde kreeg  Martijn van Boerdonk een kopkans die niet werd verzilverd.
20190519 HvA 145110z De Neul R1-BV1 20' 0-2 Elmo Hertogh vrije trap bal rechtstreeks in kruising
20' 0-2 Elmo Hertogh vrije trap, bal zal in kruising verdwijnen

In de twaalfde minuut kwam Best Vooruit op voorsprong via een goede aanval die fraai doeltreffend werd afgerond door Tom Kastelijn. Best Vooruit bleef in de beginfase de bovenliggende partij en in de negentiende minuut was het Elmo Hartogh die een vrije trap knap in de bovenhoek binnen krulde. Dit was voor Rhode het sein om een tandje bij te zetten om de achterstand niet verder te laten oplopen. In de éénentwintigste minuut kopte Serge Voss  fraai binnen uit een goed genomen vrije trap van Daan van Dinten. Drie minuten later was de stand al gelijk. Een actie van Simon van de Wetering rondde hij zelf af met een bekeken schot. Rhode bleef aandringen en de derde goal had Daan van Dinten  op zijn schoen, helaas werd deze grote kans niet afgemaakt. Het laatste gedeelte van de eerste helft waren de teams weer redelijk in evenwicht, er werd niet meer gescoord.
20190519 HvA 152008 De Neul R1-BV1 rust Marij van Erp, scheidsrechter Amaranth Vereijken lottrekking tbv tas met levensmiddelen
Tijdens de rust: Marij van Erp, scheidsrechter Amaranth Vereijken: lottrekking tbv tas met levensmiddelen
(traditionele loterij tbv jeugd bij thuiswedstrijden)

In de tweede helft was er een licht veldoverwicht voor een beter combinerend Best Vooruit en loerde Rhode op een kansje uit een tegenstoot. Er ontstonden voor beide doelen nog wel gevaarlijke situaties waarbij Rhode-doelman Paul van Heesch  in de vierenzeventigste minuut met een knappe redding een derde goal voor Best Vooruit verhinderde.
20190519 HvA 155213z  De Neul R1-BV1 62' spelmoment, totaalbeeld
De Neul R1-BV1 62' spelmoment

Na negentig minuten floot de goed leidende scheidsrechter Amaranth Vereijken deze sportieve wedstijd af en konden beide teams met een punt genoegen nemen.
20190519 HvA 161937z R1-BV1 90' Adrie van Heesch laatste thuiswedstrijd als assistent scheidsrechter, doelman zoon Paul achtergrond
90' Adrie van Heesch, laatste thuiswedstrijd als assistent scheidsrechter

19-05-2019 Rhode 1 - Best Vooruit 1 2-2 (2-2)
0-1 12' Tom Kastelijn, bal via binnenkant paal
0-2 20' Elmo Hertogh
1-2 22' Serge Voss
2-2 25' Simon van de Wetering
47:17 einde eerste helft
92:52 einde wedstrijd
20190519 HvA 162616z De Neul R1-BV1 2-2, na afloop teamfoto ivm 300e en afscheids-wedstrijd Martijn van Boerdonk, met zoontje Guus
Na afloop teamfoto ivm 300e en afscheids-wedstrijd Martijn van Boerdonk (met zoontje Guus)