1e klasse C

17 maart 2019 14:30

T. (Tom) Dragstra

Onbekend

Rhode speelde zondag al na 13 minuten een kansloze wedstrijd. Door de bliksemstart van Nemelaer werd Rhode volkomen overdonderd.

De 1–0 in de tweede minuut kwam nog enigszins met geluk tot stand. De bal viel vanuit een corner goed voor Nemelaer en Giel van de Ven schoot de bal knap in. De 2–0 in de zesde minuut door Gijs van Baast en de 3-0 in de 13e minuut door Wesley Diepens gaven aan dat Nemelaer een ploeg is met veel scorend vermogen en niet veel kansen nodig heeft om te scoren (en nog fraaie doelpunten ook). Juist dat scorend vermogen ontbreekt bij Rhode. Hierdoor is een wedstrijd waarin vrij vlot een forse achterstand wordt opgelopen moeilijk te kantelen. En dat was voor Rhode zondag het geval: een zeer effectieve tegenstander en een hardwerkend Rhode dat toch nog de wedstrijd probeerde om te draaien, maar daarvoor was Nemelaer te sterk. In de vijfentwintigste minuut was er een prachtige actie van opnieuw Giel van de Ven, deze rondde hij fraai af. Zijn tweede goal van de middag en de vierde voor Nemelaer. Het siert Rhode dat toch nog de aanval bleef zoeken en in de 29e minuut fraai 4-1 scoorde door een kopbal van Martijn van Boerdonk, na goed voorbereidend werk van Geert Oerlemans.  Rhode probeerde de schade voor de rust nog wat te repareren, maar verder dan een goede actie van Simon van de Wetering kwam Rhode niet.

De tweede helft beginnen met een 4-1 achterstand is nog een beetje hoopgevend als er direct gescoord zou worden door Rhode. Dat zat er deze middag niet in. In tegendeel, het was Nemelaer dat in de tweeënvijftigste minuut een blunder in de achterhoede genadeloos afstrafte. Giel van de Ven scoorde fraai zijn derde van de middag en bracht hiermee de stand op 5–1. De wedstrijd, die nooit een echte wedstrijd werd door de bliksemstart van Nemelaer, kabbelde wat voort en Rhode probeerde nog wel de stand wat dragelijker te maken. Een kopbal van Mart Krüsemann, een kansje voor Simon van de Wetering en een schot van Mark van der Zanden net langs het doel, waren de enige wapenfeiten van Rhode. Hoe effectief een ploeg kan zijn bewees Nemelaer opnieuw in de 87e minuut door de 6–1 te scoren. Doelpuntenmaker: Bart van Esch. Vanmiddag trof Rhode een sterke tegenstander die zelf weinig kansen weggeeft en zelf op een uiterst effectieve de kansen benut, en daar gaat het nu toevallig om in het spelletje.

17-03-2019 Nemelaer 1 - Rhode 1 6-1 (4-0)
1-0 (02') Gijs van Baast
2-0 (06') Giel van de Ven
3-0 (12') Joeri Vugts
4-0 (24') Giel van de Ven
4-1 (29') Martijn van Boerdonk
5-1 (50') Giel van de Ven
6-1 (88') Bart van Esch