Roel Smeets (penalty)

1e klasse C

7 oktober 2018 14:30

Onbekend

Rhode moest zondag bij Best Vooruit met nog ruim een half uur te spelen en een achterstand van 1-0 met 10 man verder. Dat was een lastige uitgangspositie, maar uiteindelijk kon het toch met één punt huiswaarts keren.

Best Vooruit en Rhode gaven elkaar niet veel toe. Best begon misschien iets beter, maar Rhode had zijn zaakjes snel op orde, Er waren weerszijden wel wat mogelijkheden, maar echte uitgespeelde kansen vielen er eigenlijk niet te noteren. Toch viel er na een half uur een treffer. Best Vooruit viel over links aan, en een lage voorzet ging tegen de hand van een struikelende Rhode verdediger, de scheidsrechter kende geen pardon, strafschop en geel. Robin Buiks wist daar wel raad mee, 1-0. In de 37e minuut leek Rhode op gelijke hoogte te komen. Een aanval door het centrum werd eerst door Geert Oerlemans tegen de paal geschoten en vervolgens bij de derde poging door Kyron Brus was het wel raak, de scheidsrechter wees naar het midden, maar uiteindelijk ging de vlag van de grensrechter nog omhoog en de goal werd afgekeurd. Net voor rust was er uit een vrije trap nog een kans voor Rhode die leverde niets op.

In de 2e helft leek Best Vooruit in de 56e minuut op 2-0 te komen, maar deze treffer werd ook afgekeurd. In de 57e minuut leek het helemaal fout te gaan, Martijn van Boerdonk kreeg een tweede gele kaart en moest vertrekken. Maar op het veld was van de man meer situatie eigenlijk niets te merken. Rhode was niet de mindere en kon uit een strafschop zelfs op gelijke hoogte komen. Kyron Brus werd door de keeper finaal onderuit gelopen en Roel Smeets verzilverde de strafschop, 1-1. Een minuut later ging een voorzet van Best Vooruit rakelings voorlangs, maar ook voor Rhode kwamen er nog een paar goede kansen. Een schot van Paul Smeets ging rakelings over. De laatste kans was voor Best Vooruit, maar ook die leverde niets op.

20181004z Max Vervoort De Neul Rhode 1

07-10-2018 Best Vooruit 1 - Rhode 1  1-1 (1-0)
1-0 (29.) Robin Buiks, strafschop, wegens handsbal Martijn van Boerdonk
(1-1) ( 36.) Geert Oerlemans schiet bal tegen paal, en in rebound werkt Kyron Brus bal binnen, doelpunt afgekeurd wegens buitenspel (in 1e instantie goedgekeurd)
(2-0) (56.) Robin Buiks doelpunt afgekeurd wegens buitenspel