Scheidsrechter

R. (Robin) Koster

Accommodatie

Onbekend

Rhode | Van Stiphout Bouw deed zondag wat dit seizoen nog geen enkele club in de 1e klasse was gelukt: de koploper Juliana kreeg op de Neul haar eerste nederlaag te slikken. Met 3-1 was Rhode de verdiende winnaar.

Rhode had een flitsende start. Al na 3 minuten was het raak, Mark van der Zanden zocht op links de diepte en legde de bal breed op Simon van de Wetering, die rustig de 1-0 binnen schoof. In de 10e minuut was het al weer raak. Ditmaal had Mark van der Zanden geen assistentie nodig, een vrije trap uit een moeilijke hoek krulde hij fraai boven in de kruising, 2-0. Na een kwartier leek Juliana wat greep op de wedstrijd te krijgen, maar dat duurde niet lang. In de 17e minuut kreeg Rhode op zo’n 40 meter een vrije trap nemen, die kwam in het strafschopgebied, waar een Rhode aanvaller werd vastgepakt, strafschop. Roel Smeets liet de keeper met een hard schot onder in de hoek kansloos, 3-0. Daarna kwamen er langzamerhand wel een paar kleine mogelijkheden voor Juliana, maar geen echt uitgespeelde kansen. Maar in de blessuretijd van de 1e helft wist Juliana toch te scoren, een diepe bal op de linkerspits werd knap voorgezet en goed afgewerkt: 3-1.

Het was natuurlijk de vraag of Juliana hieruit in de 2e helft moed zou kunnen putten, maar de eerste kans was weer voor Rhode: Simon van de Wetering speelde zich knap vrij echter zijn schot belandde jammer genoeg op de paal. Daarna probeerde Juliana de druk op te voeren, vaak werden de ballen via de vleugel hoog voor de pot gegooid, maar de Rhode verdediging stak in een uitstekende vorm en gaf geen centimeter ruimte. De beste kansen waren dan ook in de 2e helft weer voor Rhode: de lat werd geraakt en Rhode kreeg nog een goede kans vrij voor goal, maar de keeper was er op tijd bij. Door een ernstige blessure van een Juliana speler was er de nodige blessuretijd, maar ook dat was geen probleem. De verdediging stond als een huis en Rhode zorgde voor een flinke sensatie en maakte de competitie weer een beetje spannend.

07-04-2019 Rhode 1 - Juliana'31 1 3-1 (3-1)
1-0 (04.) Simon van de Wetering
2-0 (11.) Mark van der Zanden
3-0 (18.) Roel Smeets, strafschop, wegens vasthouden Simon van de Wetering
3-1 (45+) Thijs Hendriks