Datum

17 november 2018 10:00

Accommodatie

Onbekend

Helaas moesten we vorige week ondanks enorme inzet en een paar gevaarlijke aanvallen toch de meerdere erkennen in koploper Blauw- Geel. Vandaag een uitwedstrijd tegen Brandervoort die al had laten zien dat ze ook goed mee kunnen met de toppers dus een flinke uitdaging.

Onze eigen toppers hadden er ook weer zin in en dat bleek toen stipt om 10 uur Rhode mocht aftrappen. De helft van het meegereisde publiek stond nog binnen aan de koffie toen de keeper de eer kreeg voor het eerste balcontact van Brandervoort. Hij zal er niet echt van genoten hebben, want de perfect binnen de paal geplaatste bal kon hij nog net voelen, maar niet voorkomen dat deze door ging naar het net: 1-0. Een mooi, verrassend en veelbelovend begin.

Na nog wat gevaarlijke acties zonder goal wist Brandervoort zich goed te herpakken en met gevaarlijke acties op de helft van Rhode ons publiek ondanks de kou flink te laten zweten. Gelukkig wisten we de voorsprong vast te houden tot het eind van de eerste 15 minuten zodat de coaches de puntjes weer op de i konden zetten tijdens de time-out. De scheidsrechter die zijn uiterste best deed om het spel eerlijk te laten verlopen had waarschijnlijk niet veel tijd gehad om de spelregels van het jeugdvoetbal door te lezen of was vergeten dat een time out tijdens een dood spel moment hoort en zo had Rode na 15 minuten zonder tegengoal toch de 2de aftrap van de wedstrijd.

Het 2de kwartier kwam Rhode weer meer naar voren maar ook bleef Brandervoort erg gevaarlijk. Er viel lang geen goal en was het publiek al druk met de bestelling van koffie en thee toen op slag van rust Brandervoort 1-1- gelijk wist te maken en de koffie een bakkie troost dreigde te worden.

Heb begin van de 2de helft leek de conditie van Rhode doorslag te geven. Waar Brandervoort regelmatig een rustmomentje op de grond begon te zoeken was Rhode weer op jacht naar de voorsprong. Dit werken werd na goed 10 minuten beloond met een goal en dus 1-2 voorsprong.  Veel vertrouwen maar toch niet gerust op de goede afloop kregen de coaches weer tijd om de jongens te vertellen hoe ze het beste het laatste kwartier de stand konden vasthouden.

Ook dit laatste kwartier werd weer met een aftrap begonnen, deze keer van Brandervoort. En hoe goed het plan om de 1-2 vast te houden ook leek, Brandervoort verwees dit meteen naar de prullenbak met de gelijkmaker: 2-2. Ai, wat nu? Dat was voor onze jongens geen vraag. Niks rustig uitspelen en 1 puntje van een topteam afsnoepen. Gewoon gas erop en gaan! Deze tactiek eiste ook aan Rhode kant zijn tol die hierdoor nog 2 extra wissels nodig waren om met een compleet team op het veld te blijven. Maar niet voor niets want 5 minuten later stond Rhode voor de 3de keer voor. Zou 3x dan scheepsrecht zijn? De zenuwen begonnen niet alleen langs de lijn op te spelen, maar ook de thuisblijvers begonnen al om het laatste fluitsignaal te smeken. Nergens voor nodig, want kort voor tijd wist Rhode de voorsprong uit te breiden naar 2-4 wat misschien er wat overtuigender uit ziet dan we langs de lijn hebben ervaren. Toch is de uitslag heel terecht is als je kijkt naar inzet en teamwerk. Ook werd nog even als echte professionals het publiek bedankt!

Geweldig jongens, het was weer een genot om naar te kijken. Op naar de volgende wedstrijd!.